Salam kepada semua,



Hari ni terdapat beberapa blogger telah pun berkongsi maklumat mengenai laman web Facebook akan ditutup pada 15 Mac 2011. Berita penutupan laman web Facebook ini ada yang suka dan ada yang tak suka. Adakah benar laman web Facebook akan ditutup?

facebook akan ditutup

Baca blog ini sebelum anda meneruskan bacaan..hehe

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”


Nak tahu lebih lanjut, KLIK SINI

facebbok tidak akan ditutup

Tak lama selepas kekecohan berita penutupan facebook, terdapat pulak yang mengatakan semua itu tidak benar.

So just to confirm, this is a fake story by a faux news site, similar to that of The Onion and Chive. As a reminder, always fact check before passing on stories, or else what happened today will keep happening over and over (like this trend will ever stop anyway)…

Nak tahu lebih lanjut KLIK SINI

Sumber info Rockprincessbook

Ha, yang mana satu betul dan yang mana satu salah? Tak kesah la betul atau salah. Kalau betul pun, facebook memang layak ditutup sebab banyak keburukan pada facebook lebih-lebih lagi yang mengutuk mengenai agama dan kutukan-kutukan segala. Kalau facebook tak ada, terpaksa la blogger promote kat twitter, myspace, friendster dan sebagainya..hehe Tapi ada jer tempat nak promote blog seperti gengblogger.com..=)



“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

Lol! Alasan Mark Zuckerberg yang aku rasa tak boleh blah kalau facebook akan ditutup. Mengarut la tak pikir pasal duit..kan?kan? =D


Untuk pengetahuan semua, berita yang betul adalah facebook tidak akan ditutup. Info link pertama itu tidak benar. Berita yang disampaikan dalam laman web tersebut agak mengarut. Jadi, facebook masih akan berfungsi seperti biasa pada 15 Mac dan hari berikutnya..okay? ^_^




Entry berkaitan

Perlu Ke Cerita Dalam Facebook





p/s:berhati-hati mengambil sesuatu info di mana-mana sumber..=)

20 Responses so far.

  1. zati623 says:

    tau xpe..
    tp bole jd je dia nk tutup..
    aiyoo..
    payah la nk b'hubung ngn kawan2 pasni..
    mb back to MS or, FS of YM..

  2. miss says:

    orang kalo dah beriban bertong2 duit mmg ade perasaan tak pikir psl duit dah...

  3. Miss Izah says:

    ehhee.. mmg la dia xkisah pasal duit sbb dia dh dpt byk duit kot spjg kewujudan fb ni.. huh!

    mmg ade baiknye pon.. same jugak dgn frenster, myspace & sume2 tu la.. haaha.. klu tutup semua ape kite nk buat ye.. :)

  4. Ferra says:

    i amek info dari u . http://ferraferro.blogspot.com/2011/01/laman-web-facebook-akan-ditutup.html

  5. kalau fb tutup,alamat menjerit la semua orang kebosanan.haha..

  6. MR. MIND says:

    urmmm cepat tul gosip melanda....

  7. merazati says:

    wow! ade link kan ke entry saya laaa...hehe..terima kasih :D haha spekulasi kan..tapi tak mustahil..tah2 dia tanak handle then dia jualkan aje kat orang lain..muahaha

  8. ZE says:

    berita tu tak benar..
    facebook akan berfungsi seperti biasa..=)

  9. ZE says:

    leh diterima jugak..=)

  10. ZE says:

    tu la, angka dalam bank meningkat memang la dia tak kesah..hehe

    jangan risau, facebook masih akan berfungsi..=)

  11. ZE says:

    sapa la yang akan menjerit tu??hehe

  12. ZE says:

    jangan tersalah info..

    facebook masih akan berfungsi macam biasa..=)

  13. ZE says:

    sharing is charing..=)

  14. sy x pecaya fb akan ditutup.
    die kaya sbb fb.
    mustahil la nak tutup. huhu

  15. ZE says:

    percaya la, facebook tidak akan ditutup..=)

  16. Tanpa Nama says:

    louis vuitton crhieu louis vuitton pas cher faytxw sac louis vuitton pas cher mdyfod http://www.2013isabelmarant.net
    isabel marant chaussures rnevjv rywgyt sneakers isabel marant leaosp vtyrsv isabel marant sneakers uqdyeq http://www.coachoutlet-2013.net

  17. Tanpa Nama says:

    Hello. And Bye. Thank you very much.

  18. Tanpa Nama says:

    Hello. And Bye. Thank you very much.

Share