Salam kepada semua,


Apa yang aku nak cerita kali ini adalah pemerhatian aku terhadap mereka yang update status di facebook. Bermacam-macam jenis status kita boleh lihat. Ada status lama, status kekasih dengan kekasih, status pergaduhan dan macam-macam lagi la. Apa yang aku nak tekankan kat sini ialah perlukah kita cerita kisah peribadi di facebook atau dijadikan status??






Aku taw, mungkin ada status kisah peribadi ini untuk mendapatkan jalan penyelesaian, untuk mendapat sokongan dar semua pihak untuk memperbaiki segala kesilapan dan bermacam lagi. Tetapi kalau kes macam yang kat bawah ni macamana pulak?

ariel peterpen

credit to kyo_9

Ha!sendiri yang mengundang bencana. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata-kata tanggung la akibatnya.

Pendapat aku mengenai status peribadi di facebook..

Terpulang kepada masing-masing nak update status dengan apa-apa status tetapi tidak perlu la cerita seperti gambar diatas. Ye, semua orang ada hak masing-masing kerana itu facebook dia dan itu dia punya cerita. Tetapi sebelum membuat sesuatu perkara, silalah berfikir terlebih dahulu.













p/s:ym aku telah diganggu virus..cis!!

33 Responses so far.

  1. kambenghitam says:

    jgn la nak update ape2 kat fb utk hal peribadi. boleh jadi worst.

  2. sugar2 kapas strawberry says:

    hihi..yg kat ats tu btl2 wujud ke?

  3. leyha says:

    haha. tu betul ke profile ariel? semua cewek2 udah ngaku tuh, ;)

  4. Izyanty collection says:

    sendiri yg buka rahsia....terima arr kan huhuhhu...

  5. Lynnlaloy says:

    Hye.. blogwalking ke page u.

    kelakar je si mengong2 si atas pergi bocor kan rahsia sendiri.
    HAHAHA.

  6. .copie says:

    rekaan semata2 ni..
    aku taw..
    hahaha..

  7. ZE says:

    entah la, kene tanya pemberi gambar..=)

  8. ZE says:

    mengaku terang2..=)

  9. ZE says:

    mungkin itu bukan rahsia kot, tu yg bleh cerita tu..=)

  10. kekekke..xyah letak status.letak none je :p

  11. suhaida says:

    tu profile reka and status reka tu... aish2... anyway.. da klik nuffnang u =)

  12. Hamli says:

    Haha, ade plak cmtu~~

  13. assila says:

    macam2 la skang nie. diam2 suda kan? hehe

  14. Qamarulabdullah says:

    wow. kalau betul mau kecoh beb. huhuh

  15. cik sha says:

    memang tak perlu pun..diam2 suda..nak kecoh2 watpe? yang paling aku geli bile couple2 dok bermesra mesraan kat wall fesbuk tu..wat semak mata aku je..bukan la jeles pun..tapi GELI..ahaha..

  16. Pettdnea1808 says:

    Yes Setuju...segala benda lam idop nak citer kt fb tuh..bila org ngumpat mule la..nak mrh bagai...behave ur self...ader limit ea..setakat mana nk tulis...setakat mane nk ckp...benda neh public org ader mata nk bc...ader mulut nk ckp...

  17. hawa-hanis-asha says:

    Virus yang sangat teruk. Nis punya ym banyak kali masuk mesej yg sama dari ym org. Bila tanya dia xjwb mean mmg virus le tu..

    bout personal thingy, sometimes nis buat gak.. haha..

  18. ZE says:

    sekarang ym dah stabil..seharian menentang..hehe


    oh, hanis..kantoi di situ..=)

  19. ZE says:

    taw takpe..mungkin dia buat2 lupa yang komen dia tak ada orang yang baca..

  20. ZE says:

    haha..geli2..=P

  21. ZE says:

    dah sendiri update, sendiri yang buat kecoh..=P

  22. ZE says:

    betul tu, diam2 sudah..=)

  23. ZE says:

    profile tu hanya gambar sahaja, ada baca isi entry? =)

  24. ZE says:

    yeke mui2 letak none jer?? =P

  25. lindonut says:

    yea, kdg tu bkn nk share ngn org sgt cite personal tuh, tp facebook wall tu jd tmpt luah prasaan kn. xkesah org bce ke x. puas kot. so my view is, bia la kalau org nk cite mslh kt wall pon, asalkn x ggu kite suda, tol x? :DD

    hehe. mmg pon! ym mister zaki sgt rancak kemarin. haha

  26. Zati623 says:

    yup2..
    kdang2 dah t'biasa..
    sume nk update status kt fb..
    tp tu la, pndai2 la pk..

  27. ZE says:

    update yang perlu je..

  28. ZE says:

    dia tak g'ggu tapi menimbulkan kontroversi..hehe


    ym smlm mmg problem..ramai komplen..huhu
    tapi hari ni dah ok dah..=)

  29. Azmil says:

    tah nye ... bab bab personal patut tayah cerita ... tp, nk wat cmne ... manusia perlukan medium utk meluahkan ... bkn semua org kat dunia nih leh dipercayai ... ssh nk cari most trusted person ... sometime, ppl seems to go for virtual ... just my few cents of opinions :)

  30. ZE says:

    tak pe n terima kasih kerana memberi pandangan..=)

Share