Salam kepada semua,



Pada entry lepas, aku ada membuat entry Tutorial Membuat Fan Page . Dan aku harap tutorial tersebut banyak membantu kepada mereka yang ingin membuat fan page. Jika ada masalah, boleh tinggalkan komen di entry tersebut ok. Kali ini tutorial macamana nak tukar nama page lak..=)



Toturial ini hasil permintaan Blogger Zairie di facebook. Agak sukar untuk menerangkan melalui chatting jadi aku jadikan tutorial supaya senang untuk diikut setiap step.

fan page facebook

fan page facebook

Lihat sidebar belah kiri, mesti ada seperti gambar diatas. Lepastu, klik application "Ads and Pages".

fan page facebook

Kemudian, korang akan nampak seperti gambar diatas. Delete nama yang lama dan tukar la nama baru yang korang kehendaki. Dan, klik "save changes". Selesai.

Aku dah cuba dan ianya menjadi. Kalau ada sebarang masalah, sila tinggalkan komen di bawah k. Selamat mencuba! =)










p/s:esok hari jadi adik darjah 5, apa hadiah nak bg yer? =P

18 Responses so far.

  1. zairie says:

    aku nyer adawebsite and description je.. how?? huhu

  2. Eazy Izzuddin says:

    thanks 4 da info...
    ;)

  3. Sofia says:

    Erm, tak jumpe pon 'Ads and Pages' tu.. Camne nak cari.. :(

  4. wowo..ini yang aku cari selama ni hehehe

    anyway bro , ada masa kalau mau join Pakatanblogger.com . Pm aku ye :)

  5. tanks bro ada tutor nieh
    hheeee

  6. orait thanks..jadi2 baru pas tukar.hehehe

  7. ohujan says:

    suka suka!

  8. PKE says:

    Tak sangka susah juga ye nak tukar nama sampai kena buat tutorial..hah

  9. zirconia says:

    tak cukup glamour nak buat fan page. haha.
    adik darjah lima? happy birthday utk dia ye. bagi hadiah iphone sebijik. hehe.

  10. nabilah_2908 says:

    xde pun...sy punya..bila buka jer..xde pun name bagai...terus gender...affiliation..

    pernh cari kt FB Help Center...kalau fan page tu tak melebihi 100 connection...boleh tukar...kalau lebih...xboleh dh..huhu... ;(

  11. ZE says:

    sebab buat entry nampak sikit gambarannya..=)

  12. ZE says:

    fan page untuk promosi blog, bukan untuk glamour..=)

  13. ZE says:

    xde eh?nak kene kaji lagi ni..

  14. tu dulu je bleh..skrg ni xleh dah..huhuhu..dh kne upgrade dh...

  15. @Fakhrul1409 boleh tukar tapi friend kene bawah seratus..:)

  16. Nik Ainaa says:

    yelah... tak ada pun ads and pages. yang ada ads manager. icon sama dah.

  17. nurul ain says:

    Zack, minta tolong nak tukar nama fanpage kami yg lebih 200 boleh.. email ainmcsb@gmail.com

  18. tak boleh dah...huhu

Share