Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Rain Masuk Tentera | Gambar Rain Dah Potong Rambut

Rasanya ramai yang dah tahu mengenai Rain iaitu seorang artis Korea akan menjalani latihan ketenteraan. Tindakan tersebut menyebabkan ramai peminat Rain yang berkumpul dan menangis kerana keputusan Rain untuk meninggalkan dunia hiburan.

..Rain mengucapkan selamat tinggal buat kali terakhir kepada peminatnya sebelum dia memulakan latihan ketenteraan..

..peminat yang hadir dilihat mengalirkan air mata apabila mereka menyedari itu adalah kali terakhir mereka melihat Rain sebelum dia berehat sebentar dari dunia seni selama dua tahun...


Ada yang tak kenal ke siapa Rain ni? Artis Korea kegilaan ramai sampai peminat kat Malaysia pun lebih kurang gilanya terhadap Rain ni..heheh Almaklum la, pakej sempurna katakan. Ada yang tak kenal jugak? Meh tengok gambar dibawah.

Rain Masuk Tentera | Gambar Rain Dah Potong Rambut

Memang smart

Rain Masuk Tentera | Gambar Rain Dah Potong Rambut

Memang menawan

Rain Masuk Tentera | Gambar Rain Dah Potong Rambut

Owh!seksinya abam Rain

Yang diatas adalah gambar Rain sebelum dia mendaftarkan diri untuk menjalani latihan ketenteraan. Bila nak masuk tentera, semestinya mahkota(rambut) Rain akan digunting. Standard peraturan tentera, rambut kene pendek. Gambar Rain setelah rambut dipotong.

Rain Masuk Tentera | Gambar Rain Dah Potong Rambut

Rain kemudiannya menanggalkan topinya dan mendedahkan potongan rambut standard untuk seorang askar. Pendaftaran Rain untuk latihan ketenteraan telah menarik 1,200 orang peminat di kem latihan tersebut.


Ha, leh tahan comel bila berambut pendek. Dengan pandangan mata sepet, macam budak kecik jer rupanya. Owang putih kata, baby face..heheh

sumber Rain ucap selamat tinggal



kata Zack Entry : kalau aku Rain, jangan harap aku nak masuk tentera..kehkeh

6 Responses so far.

  1. Nabiel says:

    sekarang rain dah menyebabkan banjir..tuh sebab ptg rambut..ekekeke=P

  2. Zik says:

    rain...kalau aku rain..tak dapat jekk.. tapi mungkin ada bayaran buat rain tuh...huhu

  3. FiM here! says:

    ok la tu at least die dapat bawak peminat2 die sertai tentera gak,,mayb banyak orang tak nak masok tentera tibe2 artist masok macam bagi semangat kat orang lan masok tentera gak.hehehe may kite patut cadangkan idea nie kat PDRM.eh ade kene-mengena? okbai!

  4. buat FiM; Rain bukan masuk tentera sebab minat atau suka tapi menjadi kewajipan lelaki korea yang berumur bawah 29 tahun mengikuti latihan ketenteraan untuk sekali dalam hidup mereka. Ala kalau kat Malaysia ni PLKN la...cuma mereka lebih keras dan ambil masa 2 tahun. kalau tak pergi kenalah jawabnya..hehehe...

Share