Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Tutorial | Cara Nak Ubah Ke Facebook Timeline

Tutorial | Cara Nak Ubah Ke Facebook Timeline. Tak sampai seminggu perubahan baru pada facebook, ada lagi perubahan baru iaitu facebook timeline. Yang facebook timeline ni tak pasti lagi adakah Mark Zukerberg akan tukar serta merta macam tempoh hari ? Bagi yang nak cuba ubah ke facebook timeline, boleh ikut tutorial ni.

Langkah pertama




Langkah kedua



Create new application

Langkah ketiga



Isi jer apa yang dia nak dalam kotak tu. Dan next dan next.



Hasilnya akan jadi macam gambar diatas. Bagi yang tak jadi, itu bermakna korang belum verify akaun facebook korang. Korang kene verify antara guna kad kredit atau no telefon.



Aku pilih guna no hp. Memang kene masukkan no telefon betul. Pastu nanti akan ada code yang akan dihantar terus melalui handpfone korang. Masukkan code tu dan selesai.

Langkah keempat



Klik pada get started.

Langkah kelima



Isi kotak kosong tu. Cipta jer apa-apa ayat. Jangan risau, apa ayat yang korang cipta takkan salah..heheh

Langkah keenam



Lepastu tak perlu buat apa-apa. Hanya scroll ke bawah dan klik "Save Changes And Next"

Langkah ketujuh



Hasilnya korang akan jadi macam gambar di atas.

Langkah kelapan



Sekarang pergi ke laman facebook atau ke profile korang. Sepatutnya korang akan nampak macam gambar kat atas. Klik Get It Now dan korang boleh mula menggunakan Facebook Timeline!



Hasilnya, korang akan nampak macam gambar kat atas ni. Selamat mencuba.


rujukan entry http://beta.my/dapatkan-facebook-timeline-sekarang/

Kata Zack Entry : Hanya orang yang guna Fcaebook Timeline sahaja yang boleh nampak Facebook Timeline orang lain. Bagi yang masih belum menggunakan facebook Timeline, korang masih tertakluk kepada Facebook biasa dan bukan Facebokk Timeline..heheh

12 Responses so far.

  1. yusenze says:

    Perkh!! panjang step tu.. jaddi malas nak buat.. hahha..
    Macam2 la perubahan FB skang ni.. pening kepala nak ikut.. esok bukak ada lagi aplikasi baru.. bukak lain, dah lain pulak features, bukak lain lagi turus jadi lain macam.. hahha..

  2. panjang sebab bergambar..nak bagi nampak jelas..
    kalau tulisan jer, tak lebih 10 baris..heheh

  3. kalau tukar facebook timeline ni means profile kte mmg akan kekal jadi timeline laa kn?..
    n facebook profile yg lama tu xde dah laa kan?..

  4. ada orang kata, kalau nak kembali ke profile lama hanya padam balik app yang dah dibuat tu..(tak pasti)

  5. touya says:

    somethingw wrong bla bla bla

  6. touya says:

    alright dah berjaya .. rupa-rupanya just daftar sebagai developer jer

  7. dak eina says:

    eina gne app sosial plus kt fb..tu yg jd kaler pink...hihi (^__^)V

  8. Miszyuyu says:

    cm payah je nk wat :(

  9. kalau tak paham boleh tanya..^^,

  10. Cik Essya says:

    nak tukar ke facebook asal macamane ?

  11. Cik Essya : dah tak boleh kembali ke asal..nak atau tak nak kene terima jugak facebook timeline ni..^^,

Share