Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

SENYAP

Pernahkah anda terjatuh? Kali ni aku nak kongsi sedikit cara-cara macamana nak cover terjatuh di khalayak ramai. Bukan apa, nak cover malu sikit. Jadi, disini ada 7 cara-cara yang boleh anda praktikkan jika terjatuh di khalayak ramai.



1. Kalo tersepak batu : Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai. Lepas tu baru bgn bila takde orang nampak.

2. Kalo terjatuh basikal : Cepat-cepat naik basikal anda semula dan jatuh la lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak.

3. Kalo terjatuh tangga : Terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus.

4. Kalo terjatuh dalam longkang : Pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan.

5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: Jeritlah kuat- kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda.

6. Kalo terjatuh di dpn bus stop : Terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda. Kalo tak ada, baring terus sampai malam sampai dah takde orang lagi kat bus stop tu. haa! ni lah masa sesuai untuk bangun semula.

7. Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin : Tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?








p/s:selamat mencuba yer..^^,

12 Responses so far.

  1. haha..ko mmg buat aku teringat insiden2 aku terjatuh kat publlic..banyak kali lak tu.

    takde toleh2..terus bangun lepas tu gelakkan diri sendiri..

    haha

  2. ainakhani says:

    lawak lawak tapi betul ke kita semua nak buat macam ni?

  3. oh aku kalo jatuh buat muka cool je. bajet mcm tak de siapa pandang. haha

  4. kalau jatuh terlentang kat stadium? aku bangun balik sambung tgk siti nyanyi... malu ya ampun!

  5. Bungakopi says:

    hahah. sumpah lawak. sy baca entri ni kat roomate sambil gelak2 rupanya dia dah tertido. hampeh tol

  6. hahahahh...lawak2...ada satu lg cre...bgn senyum jek terus...buat muka plng comel n lawak...hahahaha

  7. kalau tak sempat cover? huhuu

  8. aku pernah jtuh longkang dekat kantin sekolah
    aku bgun smbil mrh2 mmbr aku
    pdahal bkn dia yg tolak pn
    haha

  9. Cik Aish says:

    kalau malu sebab bercakap sorang2 compaq powder tu camne..hahaha

Share