Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

icon blogger

Ada benda menarik nak kongsi ni. Tak ada la menarik sangat tapi ok la kot. Template baru bagi pengguna blogspot tanpa edit html. Betul ker? Tanpa perlu edit di html, pengguna yang menggunakan medium blogspot boleh ubah template dengan mudah. Lihat printscreen di bawah.

Rangkaian Sosial SMS Kolony Oleh Celcom

Template asal



Template Flipcard

Template Flipcard

Template Mosaic

Template Mosaic

Template Sidebar

Template Sidebar

Template Snapshot

Template Snapshot

Template Timeslide

Template Timeslide

Ha, nampak menarik gak la. Macamana nak buat? Senang jer. Tak perlu nak klik dashboard => design => edit html dan nak kembali ke template asal pun tak perlu nak edit apa-apa. Caranya hanya tambah /view kat belakang url blog sahaja.

macam ni http://www.zackentry.com/view/

Diingatkan sekali lagi, hanya pengguna blogspot sahaja. Sebab dah cuba yang wordpress, tak menjadi. Jadi, kepada pengguna blogspot leh la cuba-cuba yer..^^,

Bisik-bisik:
Ubah template macamtu jer, bukannya ada apapun..heheh

Info:
Ia hanya sekadar untuk kesedapan mata jer, bukan betul-betul tukar template.

sumber info EDDYTECH




p/s:minggu ni ada gathering futsal..^^,

21 Responses so far.

  1. pakcik...cane nak buat nie??=.="

  2. haha..
    ingatkan apa lah td...

  3. BAGUS POKKCIK NI XD

  4. cam makin susah...ke lieya sorang yg tak paham nih..heee~~

  5. erk macamnae ek??kene test try tgk ni.hee.

  6. ieckazul says:

    boleh gak cuba wat nie... nak try kodek2 jap.. thanks for the tips

  7. wah...bagus ni...
    nt nak bajar ag..
    me godek dlu..
    xfhm me tnya yerr abg Z


    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/iqbalhakimi-dan-faizal-fredly-tolak.html

  8. Ouh.. Ok! Dh try.. Nice ah!! Ngeee.. :D

  9. Mr Daha says:

    Hahaha.. nice bro.. baru best sket nak tgk semua entry blogger tu dalam 1 page. =D

  10. awk direview, http://ikachenta.blogspot.com/2011/04/hari-sabtu-hari-menterjah-blog-6.html

  11. terbaiikk! ak nk wt jgk la..eh, Wordpress ade ker cmtu? hehehe

  12. I would like to add a label cloud to my blog with keywords organized by popularity. What I am looking for is some code I can cut and past into my current template to give me a label cloud. I would prefer not to have to redo my whole template, which would take hours if not days.How do I install a label cloud for new Blogger with old style template? Thanks

  13. I have this Wordpress theme and I'm going crazy. I want to convert it into a blogger theme and use it. Are there any sites that can show me how to do so?Is there anyone willing to take a request Please help!

  14. When I change my template from blogger, does it erase all my posts? like when I get one from the internet and paste it onto 'templates' and then upload it.Thanks

  15. I want to convert it into a blogger theme and use it. Are there any sites that can show me how to do so,Thanks...

  16. Korang arahkan cursor kat icon Home,Profile,Banner,Link,Facebook,Twitter kat situ k..Korang nampak tak perubahan??lip lap lip lap tak??ehhhe..So skang nie Wan nak wat Tutorial horizontal Kawaii menu tab (navigation bar) Lip lap lip lap Super cute canggih

  17. Land Sale says:

    Good Title follow by Meta Keywords and Meta Descriptions. Then I 100% confident your blog will be in top 10 of the Google, Yahoo and Msn search. For more information on Seo related articles

  18. Saya butuh account premium files hosting buat download berbagai macam files hosting, klo beli satuan pasti mahal sekali. Ada saran?

  19. alfiza says:

    www.ketulusanbudi.blogspot.com

Share