Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

telur tiruan

Isu telur tiruan yang semakin hangat diperkatakan. Ramai yang risau kalau-kalau ada terbeli atau termakan telur tiruan. Memang patut risau sebabnya telur tiruan diperbuat daripada bahan kimia yang memang bahaya untuk dimakan.

telur tiruan

Antara bahan yang dikenalpasti untuk menghasilkan telur ayam tiruan ini adalah calcium carbonate, starch, resin, gelatin, alum dan lain-lain lagi bahan kimia yang lain. Memang tak berhati perut betul mereka yang hanya memikirkan keuntungan tanpa memikirkan kepentingan nyawa orang lain.

Layan video kat bawah ni





Nota:
video tak puas sebab video tak habis



p/s:entry tergendala dalam draft gara-gara tak online 2 hari..=.=

25 Responses so far.

  1. Naddia says:

    jap lagi china nk buat boipren tiruan gak..oke..yg tuh patot beli

  2. thanks..nice info..=)dah lah telur favoutite ku...huhu

  3. Wahhh!! Naddia..amboiii..hehehe..zack, tbe2 aku ase tkut nk mkn telur..tkut trmkn telur tu..

  4. zaMir says:

    drpd barang elektronik ...sekarang makanan pulak boleh jd tiruan...lepas ni ape pulak agaknya...

  5. z says:

    hadoyyy..kena bela ayam sendiri lah gamaknye...hoho

  6. Antara bahan yang dikenalpasti untuk menghasilkan telur ayam tiruan ini adalah calcium carbonate, starch, resin, gelatin, alum dan lain-lain lagi bahan kimia yang lain. Memang tak berhati perut betul mereka yang hanya memikirkan keuntungan tanpa memikirkan kepentingan nyawa orang lain.

  7. I love hard boiled eggs for nothing more then the convenience. Hard boiled eggs are great for me becuase they are loaded with protien and they are easy to eat anywhere. Unfortunately I occasionally get a batch that is impossable to get the shell off of. By the time I get the shell peeled I am looking at a mangled yolk ball and I lose most of the egg white which is the best part. So how do I know how long to cook the eggs so they ar perfect and easy to remove the shell? Thnaks

  8. i recorded a video on my phone sidewyas and i want to put it on you tube but the right way up is there a program that will flip the video kinda like u can flip a picture

  9. I'm trying to lose weight but my problem is that I get hungry about 2 hours after I eat in the morning. Which usually means getting some snacks while at work or eating a big lunch because I feel so hungry.Is a boiled egg a good choice for a filling breakfast? Thanks

  10. maksudmu telur asin ya? saya juga suka mengkonsumsinya, walaupun saya tidak tahu tentang proses pembuatan telur asin, namun kata mama saya, telur asin bukan bahan konsumsi yg sehat, jangan keseringan mengkonsumsinya.

  11. i want to know the nature of culture media in which doctors are placing the fertilized egg before transfering it in to mother womb.
    either its origin is synthetic or natural.?????
    if natural then it is derived from animals or plants????

  12. What happens to a hard-boiled egg if you keep it long enough?This follows on from an earlier question of mine. Egg collectors used to "blow" the egg by piercing a hole in either end and then blowing out egg contents. Result is an empty egg shell, which is fragile. Also, process often resulted in broken egg. But what if you just hard-boiled the egg? Thanks

  13. I'm having a breakfast party and I'm making hard-boiled eggs. I tried peeling the shell off a few, but it ripped off half of the egg white, and the little bits of the shell went all over. So, any tips on how to peel hard boiled eggs without ruining the egg? Thanks

  14. A day without an argument is like an egg without salt.

  15. infrared ialah satu aplikasi yang membenarkan kita bermain game bersama, atau bertukar(trade) dan berkongsi file. tapi sudah ketinggalan alaf.
    bluetooth memang aplikasi

  16. I tried peeling the shell off a few, but it ripped off half of the egg white, and the little bits of the shell went all over. So, any tips on how to peel hard boiled eggs without ruining the egg?

  17. the video given above is very nice. thenks for this post.

  18. I have a broody chicken, she's been laying there for about 1 week. My mom wants to get her fertilized eggs, but since she works a lot, i want to know how long can fertilized chicken eggs survive without heat? Thanks

  19. I love eating eggs.I can eat like a dozen eggs a day easily. The best part, the egg yolk. thank you

  20. Vitamix says:

    bluetooth adalah aplikasi yang membenarkan kita berkongsi fail daripada komputer ataupun handphone.

  21. I heard you can figure out the color of the chicken egg by looking at the chicken's earlobe.How can you predict the color of a chicken egg? Thanks

  22. Land Sale says:

    Memang tak berhati perut betul mereka yang hanya memikirkan keuntungan tanpa memikirkan kepentingan nyawa orang lain.

  23. peos says:

    I love boiled eggs for nothing more then the convenience. Unfortunately I occasionally get a batch that is impossible to get the shell off of. By the time I get the shell peeled I am looking at a mangled yolk ball and I lose most of the egg white which is the best part.Please about me

  24. I is such a nice post related to eggs.I like to eat egg omlet.

  25. Land Sale says:

    I like your blog.It is really interesting.thanks.

Share