Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,



Simbol infeksi@infection adalah iklan Celcom Kolony. Simbol aneh/pelik/misteri yang dikatakan telah menakutkan ramai pihak yang tidak mengetahui apa maksud simbol tersebut. Dan akhirnya Celcom Kolony akan dilancarkan pada hari jumaat(esok) ini.

Infeksi Celcom Kolony

Segala maklumat mengenai Celcom Kolony belum lagi dikeluarkan tetapi mengikut matlumat yang telah dibongkarkan, Celcom Kolony mungkin focus kepada social media seperti twitter atau facebook dari tagline “Get Ready For A New Social Media Outbreak”. Betul atau tak kita tunggu je la hari Jumaat nanti.

Celcom Kolony

UPDATE! Rangkaian Sosial SMS Kolony Oleh Celcom



Sekarang simbol ini selalu dimainkan di tv3 dan lebih-lebih lagi jika korang menonton BERITA UTAMA TV3. Memang diulang-ulang banyak kali sampai membuatkan ramai yang ingin tahu "apa kebenda la simbol tu". Dan simbol itu juga ada ditayangkan di surat khabar Berita Harian dan Harian Metro.





Simbol ini juga berjaya menakutkan sesetengah pihak yang mengatakan ini mungkin penyakit baru yang akan menyerang. Jadi untuk mengetahui lebih lanjut kita tunggu la pelancaran Jumaat ni betul ke ini Celcom Kolony? jeng..jeng..jeng ^^,



sumber info dan gambar dari Mohamadfaiz.com

sumber lain Amanz.my


p/s:kalau betul la ini iklan Celcom Kolony, apa yer produk terbaru yang ingin Celcom nak kuarkan lepasni? ^^,

17 Responses so far.

  1. azrijohan says:

    hahaha,stylo abes iklan..
    azrijohan.blogspot.com

  2. tau mende ni dari beatifulnara.com...
    ingatkan amende lah yg misteri sangat.
    ahahaha.

  3. inila simbol yg misteri kat ramai org ni..
    byk blog buat persoalan ttg ini..hoho

    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/doktor-cantik-lelaki-buncit-dan-dot-dot.html

  4. aYaz says:

    aishh..
    jd saspen bila tgk simbol yg misteri neh..
    masam-manis

  5. faiz says:

    aku dah update yang latest punya dah bro..ada info tentang 5 infeksi yang ada..huhu

  6. fuiyoo, celcom ni bikin orang ramai gabra je...huhu

  7. FiZ says:

    lerrr...ye ke...mnkotkan org je celcom ni...huhu

  8. patotla dye leh anta msg kat aku.
    hahah.
    :D

  9. Hafism says:

    hahaha...marketing strategy ^^

  10. TU LA PASAL.. SAYA PON TERTANYA2 APE NI.. MEMANG TAHU MESTI ADA ELEMEN KEJUTAN, TAPI TAK TAU APE..

  11. huu.. nth pape.. menTakotkan org je.. ade gak tbace kt beautiful nara.. adeyh...

  12. cHiEydA says:

    ade gak tgk video kt utube..simbol ni nmpk kt bukit kt ulu yam..

  13. Ingat ke kena invaded dengan alien,...rupanya symbol celcom kolony.Pelik sungguh simbolnye.

  14. Tanpa Nama says:

    Diorang buat plan baru,Celcom X2.28 cent/10 min kpd no celcom and 24 cent/5 min call ke nombor lain..

    bleh check sini http://celcomplan.blogspot.com/

  15. Saya mendapati banyak hal menarik di blog anda terutama pembahasannya. Dari tan komen pada artikel anda, saya kira saya bukan satu-satunya mempunyai semua kenikmatan di sini! terus bekerja dengan baik.

  16. One eyewitness to the incident recalls, “He charged someone with his baton out and when he lost control of it, someone immediately tossed it to his feet. By that point, though, he was drawing his gun.

Share