Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

celcom kolony

Rangkaian sosial sms Kolony telah dilancarkan oleh Celcom. Dengan wujudnya laman Kolony ini, terjawap jugak iklan pelik yang ada di tv3, astro dan media lain seperti surat khabar, iklan innity. Seperti yang dikatakan pada entry lepas, Simbol Pelik Infeksi/Infection Adalah Iklan Celcom Kolony. Berikut antara fungsi yang ada pada laman sosial sms Kolony oleh Celcom.

DING

Berkomunikasi satu persatu dengan FRENs anda melalui pop up unik dan SMS riang!
Hantar KDING ‹nama gelaran› ‹mesej› ke 25333

FREN

Luaskan rangkaian Kolony anda dan dapatkan BOMMs FRENs untuk perkembangan terkini mereka. Hantar KFREN ‹nama gelaran› ke 25333

BOMM

Sebarkan pembaharuan dan kehangatan hidup anda ke semua FRENs KOLONY anda dengan hanya 1 BOMM! Hantar KBOMM ‹mesej› ke 25333

POPP

Berkongsi fikiran anda dengan FRENs anda melalui BOMMs mereka.
Hantar KPOPP ‹nama gelaran› ‹mesej› ke 25333

WHO

Berkongsi fikiran anda dengan FRENs anda melalui BOMMs mereka.
Hantar KWHO ke 25333

Share KOINZ

Tolong FREN anda yang kehabisan KOINZ.
Hantar KSHARE ‹amaun› ‹nama gelaran› ke 25333

HELP

Senarai ciri-ciri dan kata kunci perintah supaya anda lebih seronok di KOLONY.
Hantar KHELP ke 25333

Check Balance

Ketahui baki KOINZ anda. Hantar KBAL ke 25333

STOP

Keluar dan tamatkan komunikasi dengan FRENs KOLONY anda. Akaun KOINZ anda akan ditamatkan juga. Hantar KSTOP ke 25333

celcom kolony

Untuk menyertai atau memulakan rangkaian sosial di Kolony ini, hantar KOLONY nama gelaran ke 25333

celcom kolony

Semasa entry ini ditulis, seramai 1,351,700 orang telah berada di KOLONY.

Info tambahan

Untuk merampas kembali kedudukan mereka sebengai peneraju prepaid di Malaysia,bermula 8 April 2011,Celcom akan melancarkan plan baru yang dinamakan Celcom X2.Plan ini akan mengatasi plan-plan sedia ada termasuk dalam beberapa perkara.

Salah satu perbezaan terbesar plan ini ialah caj panggilan adalah dalam blok 10 min dan 5 min.Setiap panggilan suara ke nombor celcom hanya akan dicajkan 28 sen utk setiap 10 minit dan 28 sen untuk setiap 5 minit panggilan ke nombor2 lain(maxis,digi,etc)
Kadar sms pula ialah,1 sen ke nombor celcom dan 5 sen ke nombor-nombor lain.

Jika anda pelanggan Celcom Kolony, anda akan mendapat 10 koinz untuk setiap panggilan sehingga ke panggilan ke-5.Panggilan ke-6 dan seterusnya,anda akan mendapat 20 koinz untuk setiap panggilan.

Kekurangan plan ini ialah dengan tiada nya kadar khas untuk nombor-nombor yang kerap dihubungi seperti 8pax,15 pax,T10 dan juga Teman 20.Satu lagi kekurangan plan baru ini ialah,semua jenis bonus termasuk Bonus bulanan,Bonus Hari Jadi,Bonus Reload Awal, Bonus Setia dan bonus Kejutan tidak disertakan.Namun begitu,dengan kadar yang terlalu menarik itu,plan baru ini semestinya menjadi pilihan terutama kepada mereka-mereka yang suka berbual panjang di telefon.

Diharapkan,pengenalan plan baru ini akan mencetuskan plan harga ke pasaran dan seterusnya menguntungkan para pengguna.Setakat ini,tiada lagi operator yang menawarkan kadar panggilan sesama talian serendah 2.8 sen/min dan 5.4 sen ke semua nombor lain.


Untuk lebih lanjut, klik sini Celcom X2. Info ini diperolehi daripada anonymous di entry Simbol Pelik Infeksi/Infection Adalah Iklan Celcom Kolony. Tak pasti lagi adakah ini info dari pihak CELCOM sendiri?

sumber rujukan entryAmanz.my




p/s:terima kasih anonymous..^^,

21 Responses so far.

  1. aYaz says:

    oo... itu upe nyaaa...
    bikin saspen je..
    hikss...

  2. great info...

    check out my new header..buatan sendiri
    haha
    aCap
    ke blogku

  3. nice info, dan2 jewk celcom ni, tp aku kai upax je kot best..

  4. hahaha! dah agak. abangs saya pun cakap nie mesti iklan something nie.

  5. owh da agak dah! mesti ade kene mengena dgn celcom.ciss..nak share entry ni boleh tak?hehe.

  6. Tanpa Nama says:

    emm mcm mna sya nk msuk kolony ni..sya dh daftar..tpi mslh nya mcm mna nak thu paswd sdiri..klu nak log msuk

  7. Mrhelmi says:

    Dulu KOLONY ne adalah mylife.smartsms. tapi dah di ambil alh oleh celcom.. saya main mylife dah 3 tahun dan mempunyai 12 ribu pengikut..TYPE KFREN MRHELMI ke 25333 sekarang.tq..type KWHO MRHELMI untuk mengetahui status saya. tq

  8. SMS GupShup, an Indian group-texting service, wants to become the world's biggest mobile social network. That's right, they want to take on Facebook and Foursquare. And you should take them seriously.

  9. Good membaca ... judul yang menarik ... baik poin, beberapa yang telah saya pelajari sepanjang jalan juga (rahmat, kerendahan hati, PHK hal-hal yang kontroversial). Apakah berbagi dengan rekan-rekan saya di bekerja sebagai kita mulai blogging dari perspektif perusahaan. Terima kasih!

  10. Aku berlari di posting ini melakukan beberapa kajian untuk kuliah saya. Saya harus mengatakan anda terdengar seperti orang yang sangat terang dan saya berharap suatu hari nanti untuk dapat menulis sebaik anda. Saya selalu iri orang yang boleh menulis dengan penuh semangat dan benar-benar memukul titik rumah.

  11. Is it a Social Network/SMS Rumour?

  12. Multi-Media and techonlogy have become prevalent in our society. How has technology like social networking sites like "facebook" affect communication with your family and friends? Has is been a hinderance or advantage to your life? Thanks

  13. Tanpa Nama says:

    hey. leh join ke

  14. Tanpa Nama says:

    Another fail plan..haha so low

  15. Tanpa Nama says:

    mcm mna nk tukar nick..?

  16. Tanpa Nama says:

    Korang kfren huda95 & emopink01 gk yerr..

  17. Tanpa Nama says:

    Tlg kfren queen350 smua ye,,,,plzzzz

  18. Tanpa Nama says:

    Untuk dptkn menu tbru..kfren chef7 eaaaaa

  19. Tanpa Nama says:

    jangan lupa kfren antzbalong

Share