Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Gambar Pelajar Akademi Fantasia 9

Senarai 12 pelajar Akademi Fantasia 9 (AF9) telah pun disenaraikan. Selain senarai pelajar akademi fantasia, senarai tenaga pekerja juga telah diumumkan. Berikut adalah senarai pelajar Akademi Fantasia 9 (AF9) kategori lelaki dan dan perempuan.

Senarai pelajar lelaki Akademi Fantasia 9,

1.Ahmad Aliff Afif Bin Tirmizie(AFIF), 25 tahun - Selangor
2.Mohamad Amirullah B. Jahari(AMIR), 19 tahun - Sarawak
3.Mohamad Azri B. Abdullah(AZRI), 24 tahun - Selangor
4.Khairul Najmuddin Bin Abu Samah(ERUL), 20 tahun - Kuala Lumpur
5.Nur Khaidir B. Muhid(KAY), 22 tahun - Kuala Lumpur
6.Fahrur Raqib B. Abdul Majid(RAQIB), 21 tahun - Melaka

Senarai pelajar perempuan Akademi Fantasia 9,

1.Nur Suhada Jebat(AIDA), 19 tahun - Melaka
2.Nuratiqah Shariffudin(EKA), 22 tahun - Kuala Lumpur
3.Zulaikha Zahari(LAIKA), 22 tahun - Selangor
4.Lenaber Binti Hadir(LENA), 21 tahun - Sabah
5.Roshammizah Rosli(MIZA), 27 tahun - Selangor
6.Queennera Francine Francis Kitingon(NERA), 19 tahun - Sabah

Senarai tenaga pengajar

1.Ning Baizura - Guru stail vokal
2.Adlin - Guru latihan drama & persembahan
3.Aris - Guru seni tari
4.Fatimah - Guru motivasi & Bahasa Inggeris
5.Syafi - Guru teknikal vokal

Pengacara

Sudah tentu pengacara terkenal yang dah sinonim dengan Akademi Fantasia iaitu Aznil Nawawi.

Akademi Fantasia 9 yang diterbitkan Astro akan mula disiarkan di Astro Ria saluran 104 bermula 2 April ini. Konsert Tirai AF9 yang akan diadakan di AEON2, Setiwangsa jam 9 malam. Sebelum berlangsungnya konsert Tirai, sebuah mini showcase akan diadakan dengan menampilkan bintang AF seperti Mawi, Stacy, Hafiz, Zahid, Shahir dan ramai lagi.



p/s:kalau mak yang pegang remote control, nampak gayanya memang aku kene tengok AF9 secara tak rela..^^,

11 Responses so far.

  1. MomTom says:

    konsert tirai af dkt aeon? biler tu?

  2. yang sabah tu mesti sore sedap ek..bese cmtu..nape ek???hoho

    AF2 stakat ni paling best..hehe


    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/memek-muka-jelir-jelir-comel-ke.html

  3. hehe..tengok tanpe rela mule2,lame2 fanatik lettew~ (^_^)

  4. hm..

    AF?
    dah bosan lah dgr org melalak melolong ni..

    kalau bace quran kuat2 takpe jugak..
    dapat pahala mendengar..

  5. Sumijelly says:

    AF lagi?? alahai..

    x minat dah tgk citer ni...heheeh

    Sumijelly.com

  6. eh tu bukan azri breakfastband ke? huhu

  7. pengacara dah best dah. mintak2 budak AF ni pun best lah

  8. Naddia says:

    tak penah tgok af...

  9. Tanpa Nama says:

    kalau jaket tu oren siket pastu paki suar putih.. konfirm macam baju gaban

  10. Tanpa Nama says:

    nera mesti menang.

  11. Tanpa Nama says:

    azri menjeritlah sikit.

Share