Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Jackie Chan

Jackie Chan dah mati? Apa kes? RIP Jackie Chan? Apa tu RIP? Ha, kecoh kat twitter mengenai berita yang mengatakan Jackie Chan dah mati? Ha, kalau korang yang ada twitter tu cuba bukak bahagian "Results for RIP Jackie Chan". Antara yang popular kerana setiap beberapa saat, banyak je orang tweet mengenai RIP Jackie Chan ada la dalam puluh-puluh gak tweet dalam beberapa saat. ^^,

Betul ke Jackie Chan dah mati? Sebab apa? Kenapa? Bila? Bagaimana? Ha, kompem ada yang tertanya-tanya macamtu. Mana taknya, Jackie Chan ni mempunyai peminat yang terlalu ramai di seluruh dunia. Kompem la ramai yang akan tertanya-tanya betul ke Jackie Chan dah mati? Berikut adalah berita mengenai Jackie Chan?

Jackie Chan Died? or Rumors?

Read this:

A Los Angeles hospital has reported that Jackie Chan has passed away. The legendary Hong Kong actor who appeared in over 100 films died last night following a heart attack. He was promoting his most recent film, ‘Kung Fu Panda 2′. Doctors say his heavy schedule was causing extreme stress and putting too much pressure on his heart. Chan was scheduled to fly to Hong Kong today to begin shooting on his next film ’1911′.

The actors family has not yet issued a statement in regards to the passing of the truly remarkable actor who died at the young age of 56. Fans swarmed Facebook after confirmation of his passing came through a source close to Chan. A couple of celebrities have also posted their personal tributes through face book. Will Smith; “A remarkable actor, he will be forever missed and always in our hearts. RIP Jackie. x”


info berita, klik sini News & Event

This has been the trending news on social networks like twitter and facebook, there are numerous posts that Jackie Chan is dead. This is only a rumor, Jackie Chan is alive. Very recently there were news trending that Satoshi Tajiri, creator of Pokermon was dead in the Japan Earthquake, this was just an internet hoax. Photos of Jackie Chan

Do not Panic, Jackie Chan’s fans, your idol is fit and well alive.


info berita, klik sini Jackie Chan Is Not Dead – False Rumors On Twitter

Laporan itu turut memaparkan ucapan palsu Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama berhubung kematian Chan yang berbunyi:

"Jackie Chan seorang lelaki berbakat besar dan begitu sinonim dengan imej kemanusiaan. Dia akan terus abadi dalam hati kita semua, seorang lelaki yang memberikan inspirasi kepada pelbagai generasi. Sebelum ini kita telah kehilangan Nate Dogg, kini Jackie Chan pula."


info berita, klik sini Berita Palsu Kematian Jackie Chan Tersebar di Twitter

Jawapannya, Jackie Chan masih hidup lagi. Aku pun tak tahu apa la tujuan dieorang sebarkan berita palsu ni sampai ada ucapan dari Presiden Amerika Syarikat lagi. Yang tukang share lak dengan tanpa soal selidik duk sebarkan penipuan.

Kesimpulannya, jangan terlalu suka sangat nak share info yang tak berapa sahih kebenarannya. Tapi orang sekarang malas nak cari kebenaran, ada je info terus share terus tweet.

credit info Lonelystarz



p/s:kucing sapa lak mati bawah kete ni? =.=

9 Responses so far.

  1. haha...tipu j 2...
    xyah percaya

  2. hahaha...tertipu aku

  3. haha, sama macam kes avril la ni~ mcm2..

  4. DaK CoMoT says:

    cerita besar2 camnih kena selidik dulu kalau nak share pom...haishhh ape la dorang neyh...hehe

  5. tipah says:

    tipah tertipu seh. haha

  6. kimchisu says:

    kau tipu tipu aku lg.huhuuu
    kalau lah betol..iskh3

  7. tu maknanya ada org nak sabotaj dia la tu wat rumor mcm tu

  8. uitttt...bahaya gak gini ek???
    nape ek??apa tujuan mereka??hoho



    http://qasehraihan.blogspot.com/2011/03/masa-yang-sesuai-bagitau-mak-yang.html

  9. nelly says:

    banyak betul orang nak tipu berita ni kan ~

Share