Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Facebook-icon

Facebook akan ditutup? Haritu ada kan berita mengenai penutupan ffacebook? Korang pun cepat-cepat la save gambar sebelum facebook ditutup. Apa kes ni facebook akan ditutup? Isu penutupan facebook pada 15/3/2011 bukan dah lepas ker? Jadi, kenapa perlu ungkit lagi facebook akan ditutup?

facebook akan ditutup

credit gambar kepada Haris Kaito

Sebenarnya aku ada tengok ada orang post benda ni dekat group. Bukan satu group, tapi ada jugak dekat group lain. Dan aku ada baca juga blogger buat pasal ni sebab dapat msg melalui fb yang diforward-forwardkan. Apa kejadahnya nak percaya benda tu? Facebook akan ditutup pada pukul 11 malam? LOL

Pikir la secara logik. Takkan la Mak Zukerbek nak bagi msg mcmtu? Kalau ada la kan dalam english(memang tak ada), bila ditranslate ke bahasa melayu takkan la ada shortform kot. Mengarut betul la. Admin Facebook tak ada pun keluarkan maklumat macamtu.

Bila tengok balik, dah macam kes surat berantai lak. Kalau dalam msg, kalau kita tak send kepada sekian-sekian kita akan dapat bala. Yang ini kalau tak forward, akaun akan ditamatkan pulak. Tolonglah jangan percaya benda-benda macamni. Adoii!

Baca sini juga ;
1. Facebook Akan Ditutup | Facebook Tidak Akan Ditutup | Ada Lagi Ke Cerita Mengenai Facebook Ni
2. Facebook Tidak Akan Ditutup Pada 15 Mac 2011 | Sila Baca Sampai Habis
3. Spekulasi Penutupan Laman Web Facebook Pada 15 Mac | Facebook Tidak Akan Ditutup

Aku dah buat banyak entry hanya kerana "Facebook Akan Ditutup" ni jer. Hentikan la percaya info yang belum pasti sumbernya. Siasat la dulu kesahihan berita tersebut. Dah la forward kat ramai orang lak tu, dah takde keje ke apa nak menipu orang.



p/s:kalau dah risau sangat facebook nak tutup, deactivate terus account facebook tu..



kalau suka tekan "like", nak "share" pun boleh..:)

14 Responses so far.

  1. salam

    ape kebodoh org yg
    buat ni.. dia jeles org tak bagi perhatian
    kat FB dia kot.. kesian sangat ase!!

  2. tasuke pat msg suh forward2 tuh .huhu

  3. wana_wani says:

    CARI KERJA...LAH TUEEEE

  4. Nabiel says:

    hehehe~
    dh tkde keja sgt la owg2 mcm nie~
    srnk tgk owg smua tertanya2..ntah ape2 laa..adehh~
    pastu tmbul lak isu blogspot akn dtutup..
    mcm mane tuh?hahahaha

  5. mmg tak cayer..elok jeh rini online fesbuk..baik risau pasal tanda2 kiamat yang kian nampak dari hal nih

  6. ha3~ stuju ngn finaz jaafar. bek la risaukan hal kiamat drpd bnde2 ni. hu3~

  7. Aku setuju !! aku pon dapat mesej tu.. Aku memang dari awal lagi tak percaye yang Mark Zuckerberg pandai tulis Shortform BM.. haha.. aku terpikir jugak, kenapa la ada orang percaya.. sedangkan aku nak tergelak bila baca mesej tu.. lawak ke ?? =.='

    Follow & Support Me !!

  8. ala..kalau facebook betol2 nk tutup, tutup jer lah..bukannye ade maklumat penting pun kan..? ^_^
    maklumat pasal kegiatan facebook semakin lambt sbb internet problem..kabel tm dibwh laut alami masalah sbb tsunami di jepun last week..sbb tu nk buka inbox lmbt, nk post status lmbt,.. even nk buka facebook pun lambt..kadang2 saje je nk buat gempaq dorang ni..mcm ler gelap gelita kita ni tanpa facebook kan..? :-D asal jgn blogspot tutup akaun dah ler..tak dpt le kitorng yg guna blogspot ni berbelog.. ;-) lg syg hilang belog dr hilang facebook akaun!

  9. 2 la... saje jek.. lau kot msj lagi teruk.. mesti org yg agak percaye 2 membazirkan kredit duk send to many msj camnie.. aiya..

  10. tak perlu.. heheehe~

    p/s : memg untung pun ada, syukur2 :)

  11. FD says:

    dah takder kerja lain la tuh selain nak buat hoax kat orang laen... lol XD

  12. klu fb btoi ditutup pd mlm nie.....ak org yg pertama saman rm 1 bilion utk tukang sebar auta niee.....kihkihkihhhh!!!pakcik kayo!!

  13. fb tutup?? lantak lah. ade fyy kesahh?? tapi kawan dah beriban :(

Share