Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,



Agak berminat dengan segmen Ben Ashaari kali ni. Apa yang perlu dibuat adalah jawab soalan yang diberikan. Mungkin susah, mungkin senang. Apapun aku nak cuba jawab dan harap yang lain dapat membaca dengan aman. Ini sekadar pendapat.

Soalan dan jawapan pendapat blogger lelaki kepada blogger perempuan

1. Dalam memberi pendapat dalam entri , apakah blogger perempuan benar benar ikhlas ?

Blogger perempuan boleh dikatakan agak ikhlas. Kadang-kadang terlebih ikhlas. Tapi kalau yang terlebih ikhlas ni, entry dia ada aura sikit. Yela, entry yang ikhlas akan membuat pembaca dapat rasa sesuatu kelainan bila baca entry dia.

2. Apakah anda suka melihat blog blog perempuan yang penuh dengan gambar ?

Suka? Entah la. Mungkin suka atau mungkin tidak suka. Kalau blog banyak gambar pun loading jadi lambat, sepantas kilat klik pangkah. nak jaga limit broadband katakan...

3. Pada pendapat anda , kenapa perempuan berblog ? Secara umum ..

Secara umumnya, perempuan berblog mungkin kerana perkongsian hal peribadi atau lebih dikenali sebagai diari. Kalau perempuan tu ada pasangan, blog itu dijadikan sebagai luahan kasihnya pada lelaki tersebut. Tetapi ada yang tak bercerita terlalu peribadi, Lebih kepada apa yang dia sedang buat. Masing-masing ada cara tersendiri nak pelbagaikan entry...

4. Blogger perempuan mempertaruhkan wajahnya untuk mendapatkan ramai follower..Benarkah? Blog perempuan yang anda rasa patut POPULAR !

Ya, lagi comel atau lagi cantik seseorang itu lagi cepat dia raih follower. Tak kesah la yang follow itu lelaki atau perempuan. Tak kesah jugak blog tersebut entry tak berapa menarik atau berkualiti.



||miss lolly's page||

5. Jika anda blogger perempuan , apakah yang akan anda elakkan dari bercerita dalam blog ..

Apa yang perlu dielakkan adalah jangan terlalu bogelkan peribadi masing-masing kepada umum. Ada benda boleh dikongsi dan ada benda tak boleh dikongsi. Hak masing-masing punya blog? Yang ini masing-masing sendiri soal jawab bila disoal oleh-NYA...

untuk lebih lanjut mengenai segmen ini, KLIK SINI

Akhir kata, dari hujung rambut hingga hujung kaki aku minta maaf jika ada yang tersinggung dengan ayat di atas. Peace no war.



p/s:nak tengok jugak filem Hikayat Merong Mahawangsa..=.=

26 Responses so far.

  1. zirconia says:

    agak setuju dengan pendapat atas tu..rajin join segmen kan :D

  2. cik pulau says:

    setuju yang jawapan no 6 tu.. lalala~

  3. wana_wani says:

    setuju ngan ayat terakhir tue....hehehe

  4. keh keh keh.aku bangkah pasal gambar tuh. Demi menunjukkan semangat menentang aku RAREly letak gambar aku kat dalam blog. rasa looser sebab tak cantik. mekasih

  5. @zirconia rajin tak rajin jugak la..:)

  6. @cik pulau eh? ada ke no 6? hehe

  7. @wana_wani ayat terakhir? tengok filem Hikayat Merong Mahawangsa ker? nak join? :)

  8. ahaks
    pattern pendapat lelaki pasal blogger wanita lebih kurang same je kot...(yeke?)haha

    Bwalking and follow...hehhe

  9. @IRAH HAJERAH AZMAN heheh..teruskan semangat menentang itu..:)

  10. solo molo says:

    tue dia ehh...
    macam-macam jawapan kuar...



    salam ziarah dari segmen panas Abg Ben...

  11. @asyrafNAKjadiLEBIHbaik haha..masing-masing cuba memberi pendapat..:)

  12. @solo molo mestilah macam-macam, sebab blogger pun ada macam-macam..heheh :)

  13. yg no 1 tu, sangat sangat setuju ! :)

  14. Cik Sue says:

    singgah sini dr segmen En Ben...

    salam kenal... =D

  15. NiSha says:

    tttteeeeettt..

    singgah santai... dr blog abg ben..
    cool sesangat ~ngee peace juga.. no war..
    http://heandsheloves.blogspot.com/
    >NiSha<

  16. singgah dari blog abg ben

  17. aida4eva says:

    tp xbyk beza pun blogger laki or pmpuan ni kan...

    (^___^)

    http://aida4eva.blogspot.com

  18. mas.saari says:

    singgah dari segmen BA
    salam perkenalan

    masing2 ada hak beri pendapat
    jom baca pendapat saya jugak

  19. @Jeely jelly terima kasih kerana setuju..:)

  20. @Gimiapa yang setujunya? :P

  21. @Cik Sue salam kenal jugak..:)

  22. @NiSha terima kasih kerana singgah..:)

  23. @Rozuan Ismail terima kasih kerana sudi singgah..:)

  24. @aida4eva beza sikit-sikit jer..:)

  25. @mas.saari salam perkenalan jugak..:)

Share