Assalamualaikum dan salam sejahtera,

shoutmix/shoutbox/cbox

Kali ini aku nak "remove" widget yang lemak berkrim dan disukai ramai. Yang tak suka tak mengapa, bukan isu penting pun. Terima kasih yang meninggalkan jejak di shoutbox, jejak anda ada yang terbalas dan banyak yang tak terbalas.

Berdasarkan entry Penggunaan Shoutbox Di Blog, aku ingin cuba apa yang akan berlaku kepada blog aku jika shoutbox tak ada. Jangan bandingkan blog aku dengan blog kamu, jangan bandingkan blog aku dengan blog yang lain. Ini hanya kajian untuk blog aku.

Sebenarnya dah ada orang buat kajian ni dekat blog dia tapi keputusan yang diterima agak negatif. Macamana tu negatif? Itu tak perlu taw. Dan keputusannya, mereka cepat-cepat pasang balik. Kajian tersebut berdasarkan trafik dan komen. Hasil kajian ini aku aku entrykan pada akhir bulan ini(tak pasti).

Kalau ada apa-apa nak tanya, boleh add Facebook. Mungkin lebih mudah dari komen sebab bila aku reply komen, belum tentu komen yang aku reply tersebut akan ditengok balik.

Agak-agak tak nak terlepas apa-apa dalam blog aku ni, boleh like fan page Blog Zack Entry. Tiada paksaan disitu. Kalau aku offline, hantar je msg dekat facebook. Aku malas nak pikir facebook tu patut private ke tak.


Itu saja, sekian..



p/s:ada yang berminat nak join remove shoutbox dengan aku? dipersilakan..

19 Responses so far.

  1. Mohd Isa says:

    satu langkah yang baik ni. hehe

  2. @Mohd Isa boleh kata begitu jugak la..=)

  3. ainakhani says:

    nak buat tapi entah lah. hahaa xD

  4. wah! kajina yang menarik :) tapi TH belum ready nak join langkah ni :)

  5. sembil9n says:

    saye dh buat kajian tu ;)

  6. Agagaga, saye melantak je. Tak pentingkan semua tu :)

  7. cm garang je..hehe....

  8. @ainakhani kenapa boleh entah pulak?hehe

  9. @taufiq helios ikutlah langkah sendiri..=)

  10. @sembil9n ok la tu, saya baru nak buat..=)

  11. @Farhana Sahri siapa garang?saya sopan jer..^_^

  12. syoknya says:

    shoutbox pun dah masuk makmal..good job..
    nanti result bagi tau erk...

    err..aku dah lama buang shout box..benci sgt2..

    tapi trafik masih lebat..so ..rasanya xde kaitan.

    www.syoknya-download.blogspot.com

  13. @syoknya result akan diumumkan mungkin akhir bulan ini..=)

  14. Anip™ says:

    huhu, nk tengok trfik ko cmne bile xde shoutbox eh

    BLOG GEMPAKZ SIOT

  15. tengah2 bace komen aku prasan sumthing kat background... oh!! jalan raye!!.. garisan putus-putus!.. garisan kuning! putih!!...

    kemudian aku lost.. lupe dah topik perbincangan korg.. nguahahaha... :D

  16. @Anip™Anip, jangan la mengharap sangat yer, trafik tak la tinggi sangat..hukhuk

  17. @Along Usop selamat datang ke blog Jalan Raya..heheh

  18. Awal2 tuu ade pasang sekejap jer x sampai sehari...and tak besh mana pon ade shoutbox...lagipon aku x braper nak tgk sgt org shout tuu, apatah lagi klik kat shoutbox tuu...hu3

Share