Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

innity

Selain nuffnang, innity juga merupakan sebuah syarikat pengiklanan yang membolehkan blogger dapat pendapatan dari iklan. Tapi innity ni lebih up sedikit daripada nuffnang. Sebab mana-mana blogger nak memasang iklan innity di blog, kene lepas syarat yang diberikan oleh pihak innity. Kalau nuffnang tak payah nak ikut syarat, daftar jer dah boleh terus letak.

Antara syarat-syarat yang perlu dilepasi adalah;

1. Websites must have a minimum of 100,000 Pageviews per month on average.

2. Websites must have a minimum of 20,000 Unique Visitors per month.

3. Websites must be rich in Quality Content and will be updated frequently.

4. Flexible with customizable ad formats/placements and any other advertising opportunities to optimize revenue.

5. Traffic cannot be generated by utilizing any of the following methods:
Listings on newsgroups.
*Unsolicited bulk commercial e-mailings.
*Instant messenger postings.
*Chat room postings.

6. Websites must NOT contain, produce or link to profane and/or adult content of any kind.

7. Websites must not contain audio/video download, online streaming and file-sharing content.

Adakah blog korang lepas syarat-syarat ni? Boleh la apply dengan innity yer. Blog aku memang tak lepas la. Syarat pertama jer dah tersungkur. Inikan pula syarat kedua, memang menonggeng la.heheh Tapi tak mustahil aku boleh lepas guna innity nanti. Yang penting aku kene usaha la..kan? kan?




p/s:terniat dah ni nak bertukar ke wordpress..=)

20 Responses so far.

  1. bukan ke untuk UV riban riban ke??? hmm.. yuyu berape je... 1000 UV je. tu pun, nak lebih, susah :(

  2. Faisal says:

    bukan sng nak buat duit ni bro.kena sbar =)

  3. zaMir says:

    ok...simpan je niat nak apply...huhuhu....=P

  4. dah bercadang tukar ke innity ke?? =D

  5. betul2...sila berusaha lagi~!!

    ^__^

  6. Mr Daha says:

    Ha3.. mcam mana nak jana pendapatan ngn innity bro.. blog aku noob je. xsampai traffic dan unique visitor camtu. :P


    Latest Entry Wajib Baca:
    Tips dan Cara Membuat Backlink"

  7. tguest says:

    ngeh3 apa susah... kan ada servis yg jual traffik

  8. usaha tangga kejayaan,en.zack ^.^
    oisshh..mmg tak sangka ketat gak syarat innity ni..ingt pakai redah jer macam nuffnang..
    gerun jer tgk syarat2 die, sbb mmg takkan lepas punya..heheh

  9. MuJE says:

    ala, blog ni dah lepas kot syarat2 tu.. :P

  10. meh kita same2 berusaha utk smpi target syarat yg innity letakkan...hee

  11. efa nur says:

    wwaaahh..efa sokong belalang hijau,mari sama2 usaha..heee :D

  12. syoknya says:

    Lepas jer..cuma syarat ke 7 tu innity x adil.
    ada website2 lain yang lepas ..tapi aq x lepas..

  13. xsmpi hsrat tu..hukhukhuk

  14. amirulez says:

    kalau campur spam pon xckup lg 100,000 pageview..

  15. Ramai org cakap inity masyuk habis..

    p/s:Nak bertukar ke WP??
    Amat dialu-alukan..hehe

  16. mamat says:

    @Pejuang Kesenian Extreme

    .. innity mmg masyuk .. hehe

  17. farah says:

    baru je diapprove..alhamdulillah:)

  18. Admin says:

    wakaka hilang trus hasrat nk join.. kakakakaka

  19. amnan says:

    betul bro.... usaha tangge kejayaan!

Share