Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

minyak petrol dan minyak tanah naik lagi

KUALA LUMPUR, 31 Jan (Bernama) -- Harga petrol RON97 naik 10 sen menjadi RM2.50 seliter mulai tengah malam Isnin, kata Timbalan Presiden Persatuan Penjual Pengusaha Stesen Minyak Malaysia (PDAM) Datuk Zulkifli Mokti.

Beliau berkata kenaikan itu berlaku akibat peningkatan harga minyak mentah kepada US$105 setong minggu ini berbanding US$100 sebelum ini.

"Penggunaan minyak mentah meningkat mendadak di Amerika Syarikat dan Eropah akibat cuaca sejuk melampau di sana sekaligus menimbulkan kebimbangan kekurangan minyak mentah," katanya ketika dihubungi Bernama malam Isnin.


sumber info BERNAMA

Lebih kurang sebulan, harga petrol RON97 naik lagi 10 sen selepas harga petrol RON97 naik 10 sen pada 5 Januari 2011. Pergh, naik lagi tapi petrol RON95 masih tak naik lagi. Bukan di tahap yang selamat dah ni sebab tak mustahil lepas ni harga petrol RON95 lak akan naik..adess



p/s:nak buat macamana kalau dah bahan mentah dah berkurangan..=.=

12 Responses so far.

  1. Nabiel says:

    tau nk naekkn myk jek~
    rakyat nie merana ade bt pape tk?huhuhu..
    smua brg nk naek..gaji macam tu jgak..
    sbb tuh skrng rkyat Malaysia rmi yg idup dalam stress..bila stress tuh smpi yg bnuh ank sndri~

  2. naek lagi...
    lpsnie naek public transport jerk larr jwbnyer...
    huwaa...

  3. lepas kemenangan pilihanraye kecil! grrr

  4. @Nabiel sekarang harga minyak naik tanpa diberitahu..cis!

  5. @lylaROCKprincess tak semua orang nak guna public transpot..

  6. @fairuzhani entah la, malas nak amik pusing dengan politik..

  7. HARAP SANGAT RON 95 TAK NAIK..

  8. @Fairus Bin Mamat harap begitu juga tapi tak mustahil..

  9. aku jadi silent je kat blog ang...malas nak komen... keh keh keh...

  10. zirconia says:

    jalan kaki jelah lepas nie ye ZE :D

  11. @Pendekar Berkuda haha..silent jangan tak silent..:p

  12. @zirconia tak sanggup kot, ini nak kuar ke pekan pun dah amik 15min kalau naik kete..=.=

Share