Assalamualaikum dan salam sejahtera.

sngathering

Masih ada yang tak tahu mengenainya? SNG atau lebih dikenali sebagai Social Network Gathering diwujudkan untuk menghimpunkan blogger(tak kira pengguna blogspot atau wordpress), pengguna twitter dan pengguna facebook untuk berjumpa dengan bersosial di dunia nyata.

laman web SNGathering

Perjumpaan terbesar ini telah pun dirancang mengikut seperti yang telah diberitahu

Tarikh : Januari 2011
Tempat : Taman Tasik Titiwangsa
Masa : 1.00pm hingga 11.00pm



TETAPI..


TELAH DITUNDA..

Tarikh yang sudah ditetapkan ini terpaksa ditunda atas kekangan-kekangan tertentu. Faktor yang dilihat menyumbang kepada penundaan tarikh ini adalah dari segi sponsor. Disebabkan anggaran yang akan ikuti Gathering ini adalah antara 500-1000 orang, sudah tentu belanjawan yang besar terpaksa digunakan. Beruntung kerana memiliki Kerajaan yang prihatin kepada belianya - Hasil perbincangan dengan orang atasan, peruntukan akan diberikan sekiranya mematuhi beberapa syarat. Syarat pertama yang perlu dipatuhi adalah menubuhkan persatuan!

Untuk lebih lanjut, baca blog joegrimjow

Tarikh untuk gathering ini akan diumumkan kemudian

Yang ini bukan Gathering Geng Blogger seperti yang selalu blogger buat tu. Yang ini perhimpunan pengguna social network(facebook, blog, twitter). Jadi, nanti boleh la ajak kawan-kawan yang tak mempunyai blog tapi mempunyai akaun facebook atau twitter hadis sekali nanti yer. Sama-sama la kita meriahkan aktiviti yang dianjurkan.



Apabila tarikh perjumpaan ini dikeluarkan, aku akan post dalam blog ok..




p/s:sama-sama la kita mengeratkan lagi hubungan antara dunia maya dengan dunia realiti..=)

12 Responses so far.

  1. ngeeee...nnt kaborkan ya...mcm bes je nk join..ngee

  2. ooooooooh...trm ksh bg info...=)

  3. bardboo says:

    menarik ni..kalo date yg ditetapkan nnt tu ok bolehla join kot..

    Jom Lawat Blog Bardboo

  4. Nabiel says:

    bro..
    pape pn..bowling jgn lupe~hehehehe

  5. @ALFALORA MOHD MUSTAFA nanti akan saya kaborkan yer..=)

  6. @bardboo join la nanti, boleh kenal-kenal..=)

  7. @Nabiel ko yer yer jer, datang tak nanti? =.=

  8. mak xkasi kua mlm2..nti ade org culik

  9. @Amira Naddia hehe..join lah sesi petang, sebelum malam balik la..=)

Share