Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

penculikan

"PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya ternmpk MYVi PUtih No. Plat: WUS948 yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki berambut pjg atau wanita bertudung sila hubungi En. Rashid 0196267828. Suspek telah melarikan seorang bayi berusia setahun yg ade didalam kereta ketika pemilik kereta menghantar ank ke nursery baru sebentar tadi diarea Puchong..keprihatinan anda amat dihargai ni berita benar..sila sebarkan.."

Penuh sana sini orang copy paste ayat kat atas kat wall facebook mana-mana. Ada yang dekat group, dekat wall sendiri atau kat fan page. Tak terkecuali dekat twitter pun ada jugak orang buat status. Terkejut la jugak kan, anak dengan kereta hilang, siapa yang tak terkejut? Mau gugur jantung kalau aku yang kene.

penculikan

Aku ingat baru nak nak share suruh cari, tiba-tiba ada berita terbaru lak. Baca dibawah ini.

"KUALA LUMPUR: Polis Diraja Malaysia (PDRM) berkata dakwaan berlakunya satu kes penculikan kanak-kanak di Puchong dekat sini yang disebarkan melalui internet dan khidmat pesanan ringkas (SMS) pada Jumaat adalah palsu.

“PDRM menasihatkan anda semua untuk tidak terus menyebarkan spekulasi dan insiden yang diwar-warkan. Terima kasih,” kata PDRM dalam laman sosialnya.

Media cetak dan elektronik dan orang awam di sekitar pusat bandar raya pagi ini gempar dengan dakwaan berlakunya penculikan itu."


Untuk maklumat lebih lanjut, dari Bernama

Adoi, berita palsu lak yer. Serupa la dengan tajuk entry aku ni, palsu jugak..adess heheh Dah berita palsu, aku pun buat la tajuk palsu. Siapa la yang buat berita palsu ni. Kalau sorang dia tipu takpe, tapi ni ramai dia tipu. Sapa yang nak tanggung?



p/s:dah tu, apa jadi lak no plat Myvi yang kene tu?apa kes en. Rashid dengan no hp dia tu?

20 Responses so far.

  1. Gimi says:

    ish2..x memasal kang tuan pya kereta kena kejar ngan org, nak plak kalau x tahu langsung pasal brita tu

  2. Mr. Swift says:

    Lorh yekew? Mati-mati ingat betul. :(
    Sape yg bersalah skrg ni?


    Let's Read! : I Love Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis!!

  3. cis wat penat je ingt btul btul :D

  4. haha..den ingat siyes..tapi tak retweet la...biasalah malas sikit

  5. adios menostos betul!! yuyu siap post kat wall dahh T_T

  6. napalah ada org buat ceta tipu mcm tu..ingat main2 ke anak hilang ni.....eheheh......buat org terkejut jer......hampeh...

  7. ntah . dah la plat WUS 948 tu familiar gila . x pasal2 owner kereta tu kena pukol . hihiuihhi

  8. puan nina says:

    hah.ye ke tipu?tp siap ade ckp penculik dh kena tangkap la.baby dh kena jual pun tipu?aduhai.geram pulak

  9. sebab tu GKSB tak amik port pon pasal ni...

    huhuhu..

    jenis susah nak percaya sket khabar angin

  10. entah kenapa dorang buat cerita ni??

  11. AISEYMAN.. PALSU KE? BARU TERBACA SEMALAM.. SO, KITA SEPATUTNYA BERHATI2 DENGAN SESUATU MAKLUMAT. KENA PASTIKAN MAKLUMAT ITU ADALAH BENAR.. :)

  12. mula2 bacakat SB ingatkan betul, tup tup, tak pun. tak baik yg menyebarkan isu2 macamni. kan serius bunyinya tu.

  13. den tak sebarkan berite ini;p

  14. ak rse ade yg xpuas ati dgn tuan kete myvi tu kot. myvi tu xsilap ak mcm myvi bru kuar dlm bln Nov or Dec 2010 yg lps jer..

    klu yg xtahu tu..mau naya tuan kete keno kejar ngn org rmi..kesian dowh..

  15. aizuddin says:

    palsu rupanya..huhu

  16. hiqipith says:

    Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking your RSS feeds also, Thanks.

    online pharmacy

  17. woronosh says:

    Super-Duper site! I am loving it!! Will come back again – taking your RSS feeds also, Thanks.

    online pharmacy

Share