Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

sahabat blogger

Kali ini aku nak post Gathering pertama Facebook Group Sahabat Blogger. Sebagai blogger, tidak semestinya hanya bersosial di blog, facebook mahupun social media yang lain. Perlu juga bersosial di luar. Tetapi biarlah kita bersosial secara sihat, dan jauhi bersosial secara tidak sihat.

Beberapa aktiviti yang menarik telah kami rangka untuk anda. Sudi2kan invite rakan-rakan blogger anda untuk terlibat sama. (bukan blogger pun boleh).

Admin jugak mungkin akan menjemput wartawan dari Majalah Remaja untuk perjumpaan kita kali ni.kalau dapat la & kalau kawan kitaorang tu free. (yang ini jangan la pikir sangat yer..hehe)

Tentatif Program:

10.30 am: berkumpul dan pendaftaran
11.30 am: bowling jap reramai. [duit sendiri, tiada paksaan]
01.00 pm: makan time [sponsor sendiri]
02.30 pm: Ice Breaking + Bual Santai with Old Timer (Otai )Blogger + Cabutan bertuah
04.30 pm: bersurai + aktiviti sendiri

Untuk pendaftaran, sila lihat sini http://www.sahabatblogger.net/

sahabat blogger

Dengan ini, kepada mereka-mereka yang berkesempatan atau mempunyai masa terluang jom la sertai aktiviti yang dianjurkan. Dengan perjumpaan ini, korang akan kenali blogger-blogger yang ada bukan di alam maya sahaja tapi juga di diluar alam maya. Nanti boleh la masing-masing kenal diantara satu sama lain.

Konsep dia senang jer, nanti jangan ada yang mulut longkang nak cakap atau jari macam palat nak taip blogger itu blogger ini sombong. Perjumpaan macam ini la sepatutnya boleh taw diri sendiri sombong atau kau duk mengata blogger itu ini sombong. (aku tujukan kepada mereka yang suka mengata blogger lain sombong)

Tapi jangan salah sangka ok, tak bermakna yang tak dapat hadir gathering korang adalah sombong. Ikutlah kelapangan masing-masing. Jika masa terluang, cuba la hadirkan diri untuk join, kalau tak dapat nak hadir jugak nak buat macamana kan. Harap boleh lah join yer..hehe

Gathering yang lepas..
Gathering Gengblogger Buka Puasa Di Shah Alam
Gathering Blogger Futsal
Mini Gathering Di Times Square

p/s:insyaALLAH, jika tiada arall melintang aku akan ada di sana dalam pukul 10-10.30 pagi..jumpa di sana..=)

36 Responses so far.

  1. Mr. Swift says:

    Bro ape kate tambah futsal? Hehe.
    Bowling? Tak reti kut. -_-'

    New Entry! : Kalau Nak Cekik Kau Boleh?!

  2. kirim salam kt dorg semua aku nk pegi jauh sgt aku tinggal penang...

  3. entah bila la gamaknya aku nak join gathering2 ni.. dah banyak dah terlepas

  4. alamak..busy la on dat day =.="

  5. menarik!!!tp apekan daye kt penang mase neh...ade kendurii..haisyh

  6. selalu tak kena timing..haihh~

  7. Nabiel says:

    gua mmg nk jmpe lu bro~hehehe..
    boling2~

  8. @Mr. Swift kat times square mana ada padang futsal..hehe

    ada je buat gath futsal..=)

  9. @suffer8zine join, jangan tak join..=)

  10. @y u y u Z u l a i k h a ada harapan nak jumpa dengan yuyu ni..=)

  11. @Pendekar Berkuda kasi kompem la pendekar..hehe

  12. @Hasrol Nizam join la bila ada kesempatan, jangan paksa sangat..=)

  13. @Bella Ayub jangan la busy, nak dating tempat lain ker? hehe

  14. @bidadarihijau hehe, pergi kenduri pun menarik jugak..=)

  15. @nama.aku.lynn kasi kene dengan timing la..hehe =)

  16. @Nabiel ko datang lambat, siap la..haha

  17. zaMir says:

    ok...g jugak nnt...inilah gathering pertama aku join selepas bergelar blogger...

  18. @zaMir ok, jumpa di sana..=)

  19. Mr. Swift says:

    Haha, kalau ade futsal atau pinball aku join.

    Karaoke? Suare macam siut kut.
    Boling? Takut ah korang pro semue!
    Icebreaking? Muahaha, tolong jangan. :p

    Latest! : Kenapa 2 bukan 1 je?

  20. zirconia says:

    bestnya. tapi takleh nak join. ada kat melaka masa tu :(

  21. semua dah pg da
    nieh tak tau ag g ke tak
    huhuhu

  22. @Mr. Swift terpulang, tiada paksaan ok..=)

  23. @zirconia owh, tak mengapa la..=)

  24. @akmalhilmi aku insyaALLAH, kalau tak ada pape aku datang..=)

  25. first time dtg sni...sbb gath ni lah...uish menat gilek men boling tp xtau lah nk join ke x...nebes aku kang tgk otai2 sumer...:P

  26. aku bawak awek aku, ana raffali, boleh x?? esok dia xde show.. =)

  27. teringin nak pegi. tapi camane nak tau geng blogger ni..mish xpenah kenal sesape kot. huhu...

  28. @Aidi Si Junker join je la main bowling, takkan nak tengok jer..=)

  29. @najihah sahami datang terus kat tempat bowling tingkat 5, nanti ada la yang dah tunggu kat sana..

Share