Salam kepada semua,



Isu copy paste dah lama wujud. Tapi kali ni copy paste dia lain macam sikit. Apa nak jadi dengan blogger baru yang sorang ni?copy paste entry? Ini blog baru betul-betul "blog sampah". Ada yang tak suka dengan kenyataan yang aku berikan? Sila baca sebelum menilai.

pengcopy paste

Link blog Luqman Hakim

Untuk pengetahuan semua, segala entry dalam blog ini adalah entry copy paste. Entah mana-mana entry yang dia berkenan, dia akan copy seluruh entry termasuk link dan paste dekat blog sendiri. Bukan satu dua entry, tapi semua entry.

Hari ni bertarikh 8 Januari 2011 tapi entry pada bulan January 2011 dah mencecah lebih 100 entry? Rajin betul budak ni copy paste. Masa aku baru bukak blog dia, baru ada 123 entry. Sekarang dah berapa? Bilangan entry baru beberapa hari dah macam entry setahun berblogging.

Dunia blogging tak lari dengan copy paste entry tapi kene ada cara yang betul. Yang ini copy paste dia lain dari yang lain. Tak pernah dibuat blogger lain. Tak kesah la blogger baru ke hape ke tapi jadi la seorang blogger yang betul-betul nak berblog.

Antara entry blog yang telah dikesan plagiat

1. Faizalfredley punya entry

si copy paste

2. Entry Joegrimjow - Perhatian kepada pelajar

si copy paste

3. Entry Joegrimjow - Isu Shawl

si copy paste

Memang terbaik dia copy paste. Tak ada yang tertinggal. Dari permulaan hingga ke hujung entry. Link dalam blog pun tak terkecuali tapi tak bermakna itu adalah backlink. Mana kau belajar cara berblogging begini? Korang tengok-tengok la entry dia mungkin ada terselit entry dari blog korang.

blogger profile

Semua blogger mula dari bawah bro. Mana ada guna taktik kotor copy paste macamni. Nak naik cepat sangat?Nak trafik cepat naik?Nak cepat dapat duit nuff??

Kepada pembaca sekalian, sila buat report abuse. Nak tahu macamana nak buat report abuse, KLIK SINI . Kalau boleh, sebar-sebarkan kepada yang lain. Entry ini dibenarkan untuk dicopy paste. Nak edit lagi bagus.

Antara blogger yang membuat entry pasal ini..

Akmal Hilmi
Faizal Fredley
Gadis Terbilang

Aku pun tak berapa pasti guna report abuse ni boleh tutup blog tersebut atau tak. Lebih baik blog macamni "tak wujud" terus dari dunia blog. Jaga etika ketika berblogging. Tak pandai buat blog belajar, tak tahu nak buat cara berblogging sila bertanya, nak copy kene la minta kebenaran atau backlink adalah cara yyang terbaik.




Tarik tetikus, klik copy dan paste dalam blog. Tak sampai seminit, tak perlu memerah otak buat entry. Cukup sebulan, entry dia mungkin cecah beribu..





p/s:berblogging dengan cara kotor..kau tak layak ada blog la kalau macamtu caranya..

30 Responses so far.

  1. serangggggggggggggggggggggg

  2. MuJE says:

    kesian die.. die nak merasa RM50 duit nuff pertama tuuuu...hehe

  3. hohO..org cmtu mmg nak mkn kaki.xde care laen ke die leh glamor eyhy??cian sguh..~

  4. sayaarief says:

    adoi yai..
    kene buang function ctrl+c neh.

  5. Nuratiq says:

    baik die copy semua entry zackzuhairi je. huhu. kite punye penat nak perah otak, macam nak jawab exam, die copy2 je. tak harus..

  6. zirconia says:

    baru je tengok blog dia nie. memang sah2 copy blog orang. kena buat report abuse nie.

  7. Lassiegewdix says:

    ya Allah . dengan gambar3 pun die nak copy paste ?
    pe tujuan sebenar die ea ? tsk T___________T

    arena blogging ni kecik jep .
    pusing2 jumpe orang yang same .
    tak perlu lah buat gitu .

  8. cik aienz says:

    perghh dasyat gile copy paste dy
    sebijik2
    lgsung tade edit
    ish3

  9. ZE says:

    dia ni nak kaya cepat ni..=)

  10. ZE says:

    orang nak ada blog, dia pun nak ada blog..=)

  11. ZE says:

    mungkin la kot tapi ramai tak bape suka cara itu..

  12. ZE says:

    ini copy paste terbaik dari ladang..

  13. ZE says:

    kalo dapat tutup blog tu lagi bagus..

  14. ZE says:

    berblog ada caranya..copy paste pun ada caranya..bukan jadikan blog tu segala copy paste..

  15. ZE says:

    copy paste sempurna..tak ada yang tertinggal..=)

  16. API says:

    terajanggg..

  17. zati623 says:

    agak t'kejut gak..
    siyes banyak gle dia copy..
    tapi nape ek..??
    spe yang nk bace blog camtu..??
    ~heran la..

  18. teruk betul la..
    ini copy paste tahap gaban nie...
    kes plagarism nie..

  19. ZE says:

    dia hanya pikir orang singgah blog dia jer..

  20. ZE says:

    ganaz sgt dah tu..=)

  21. ZE says:

    terlebih teruk..nak buat blog dan ada blog, bukan begitu caranya..

  22. paling menyampah weh dgn copy paste nih.cm xde keje je.perah otak sdiri takleh ke?

  23. ZE says:

    berbaik..hehe

  24. ZE says:

    nampak gaya memang tak boleh perah otak sendiri..seratus lebih entry dia copy paste..

  25. Aku pun baru je melancarkan perang keatas blogger2 copypaste & auto blogwalking.

  26. ZE wei...ade lgi entri ttg aq..haha...tlg la buat entri bru ttg aq...haha..tu kan kes lame..bke buku bru la

  27. owh baru tau pasal ni..ok2, thanks bro

  28. Elih J says:

    Trafik dia skrg dah ribu2 online..perghhh terbaiklah blogger ni

Share