Salam kepada semua,



Hari ini mood agak baik walaupun macam tak baik tapi aku cuba bersikap baik. Hari ini tak ada apa yang aku buat kat umah. Maklumlah, baru je lepas habis peperiksaan akhir. Nak tengok tv pun tak boleh sebab tiba-tiba rosak. Masa aku habis exam lak rosak, masa aku tengah exam ok lak..haishh Sabar, aku kene bersikap baik hari ini. Ni nak tanya ni, bila masa aku jadi seorang "hacker"?? (>.<) url blog

Dah ramai dah tanya kat aku "ko ni seorang hacker ker?", "ko pandai hack password facebook orang lain tak?", "ko pandai hack website ker?". Aku tak salahkan sesiapa sebab mungkin salah aku jugak. Sebab aku letak url blog pun ada hacker kat belakang tu.

credit google

Pemilihan url blog ni pun masa tu aku tak ada idea langsung nak letak url blog nama apa. Mana taknya, aku buat blog pun masa tu tak join gengblogger lagi, tak join nuffnang lagi dan segala dalam blog aku belajar sendiri.

Punca kenapa aku pilih hacker ni pun agak was-was kerana yang aku pikir masa nak letak url blog cuma aku pikir aku taw sedikit mengenai komputer atau laptop. Yang aku taw la kan;

taw format laptop window xp & vista (window 7 tak cuba lagi)
mengenai antivirus dan security komputer
update software yang terbaru seperti winamp, media player classic, google chrome dll

Itu je kot yang aku taw. Senang cerita dalam ilmu komputer yang basic je la. Tak lebih sangat pun dan terlebih terkurang jika nak dibandingkan jika aku dipanggil "HACKER".

credit google

Jauh sangat nak panggil aku hacker tu. php, coding, html tu pun aku tak habis khatam lagi. Mau aku yang kene, aku pun menggelabah tak tentu pasal jugak. Dah aku bagitaw ni, jangan aku korang nak hack lak.

Dan disebabkan itu la aku join contest dapat domain percuma . Kalau aku bertuah dan menang contset dapat domain ni, aku terus tukar. Tak nak aku digelar "HACKER" lagi. Jadi, doakan aku menang domain percuma ni yer..huhu

Kalau aku tak menang lagi pun tak pe, tapi aku akan join mana-mana contest yang akan beri domain percuma lagi. Menang kalah kemudian cerita yang penting aku telah berusaha join contest untuk dapat domain percuma






Hack makanan senang la. Bukak mulut dan makan. Sedap juga nasi goreng yang dimasak oleh bujang senang macam aku ni..XD







p/s:esok nak keluar jalan-jalan kat Jaya Jusco. Lepaskan tekanan habis-habisan kat sana..huh

20 Responses so far.

  1. zirconia says:

    boleh la tolong format laptop nanti. hehe. gudluck contest!

    exam dah habis. bila nak balik kampung halaman? hehe.

    gi jusco ye. slmt bershopping sakan :D

  2. top hacker nie... hehehe

  3. .copie says:

    hampeh..
    tgal mmbe dating ngn kak S.
    hhahaha..

  4. missblurry says:

    hacker kerjaya cool di jepun...
    errr....ok tipu...

    btw, weii beli tao ko tao leh kat jusco..

  5. ZE says:

    tao ko tao??pe kebende tu??

  6. ZE says:

    lambat lagi, isnin baru balik..=)

  7. Shakila_Amer says:

    agak keterlaluan di situ..
    jeles sudah..
    come baby hohoho

  8. tia says:

    zack hacker lah,
    zack zukhairi lahh,
    sabar zack, sabarrr! :)

  9. Eazy Izzuddin says:

    xper..
    slow2..
    lame dah pro jd hacker ni..
    xD

  10. da bis paper ea..bes yer.aida bru je nk strts..huhu..

  11. sume salah url tuh neh...^^,

  12. Ullyana says:

    byk sgt nme zack :)

  13. ZE says:

    hacker la sangat..

  14. ZE says:

    tu la..tengah sabar ni..gggrrrr

  15. ZE says:

    nanti nak kene tukar nama nnti..=)

  16. ZE says:

    tu la pasal..huhu

  17. ayie6286 says:

    ada sponsor utk domain,jika mahu contact suarapeople@yahoo.com

Share