Salam kepada semua,



Kali ni aku nak cerita mengenai penangan muzik islam yang dibawa oleh penyanyi Maher Zain yang semakin popular di Malaysia. Maher Zain ni dah popular sebelum datang ke Malaysia. Selalu dengar orang dengar dan bercerita, ni dengar pulak aku yang bercerita.=)

Maher Zain

Name: Maher Zain
Age: 29 years old
Nationality: Swedish (of Lebanese origin)
Education: BA in Aeronautical Engineering
Previous Job: Music Producer
Worked with in the past: RedOne: Akon, Lady Gaga, etc
Album Name: Thank You Allah
Number of Tracks: 13
Release Date: 1st of November 2009
Record Label: Awakening Records

Boleh dikatakan baru lagi dalam industri musik tapi musik Maher Zain telah membawa satu perubahan atau penangan yang hebat bagi orang yang mendengarnya. Maher Zain bukan calang-calang orangnya, beliau ada ijazah dalam kejuruteraan penerbangan. Memang lagu Maher Zain berjaya terbang ke seluruh dunia hingga la ke Malaysia..hehe

Mula-mula dengar lagu dari Maher Zain ni pun dari hp kawan. Tapi aku tak berapa kenal sangat yang lagu-lagu semua tu dari Maher Zain yang semakin naik sekarang. Tapi sekarang sampai stesen radio, televisyen, blog, surat khabar semua cerita pasal Maher Zain. Lagu Maher Zain asyik kedengaran di merata. Terbaik la Maher Zain..=)

Maher Zain

Antara lagu-lagu Maher Zain

Insha Allah
Allahi Allah Kiya Karo
Ya Nabi Salam Alayka
Always Be There
Palestine Will Be Free
Thank You Allah
Never Forget (feat. Maher)
Hold My Hand
Awaken
The Chosen One
Insha Allah (Arabic Version)
Insha Allah (French Version)
Baraku Allahu Lakuma
Is Allah Satisfied With Us (Mastered)

Lagu Maher Zain ni memang mengasyikkan kerana keunikan lagu dan iramanya. Senang cerita, layan habis!..hehe Aku baru jer dapat lagu Maher Zain dari latest entry Zairie

Maher Zain

Bagi yang ingin download lagu Maher Zain, boleh la klik latest entry sini.

Maher Zain

sumber gambar dan info Maher Zain




p/s:semoga Maher Zain terus berjaya dengan lagu Islamnya..=)

19 Responses so far.

  1. snf says:

    suka kot lagu lagu dia.. :)

  2. ZE says:

    hensem men..=)

  3. ZE says:

    wow!lagi best tengok live..=)

  4. ZE says:

    memang semuanya best..=)

  5. ZE says:

    ko pun terpikat kan..=)

  6. ZE says:

    memang semuanya best..=)

  7. ZE says:

    suara dia memang menarik..=)

  8. ZE says:

    jeles nampak..hehe

  9. Shakila says:

    yes mstila terpikat heheh but dh kawen huhu

  10. dayah~ says:

    smlm bru lps tgk showcase dia kat shah alam ! terbaik.. best sgt..

  11. Shakila says:

    i like maher zain
    ensem boy hohohho

  12. zool says:

    ramai ye minat ngan maher zain ni.. mungkin lagu dia best tu

  13. mmg ensem kila... mesti anda terpikat.. kehkehkeh

  14. Efa says:

    oyeyeye...i like maher zain....best ja lagu dya...terutama insyaallah... :)

  15. Nick_irfan90 says:

    aku download semua lagu2 dia letak dalam laptop aku! hehe sbb semua lagu2 dia xde yg x best semua best2...

  16. PKE says:

    Lagi-lagu dia memang terbaik la..Sedap untuk didengar..

Share