Salam kepada semua,



Kali ini aku ada benda yang menarik yang ingin dikongsi kepada semua. Mungkin ada yang tahu mengenainya dan mungkin ada yang tak tahu. Apa yang aku ingin cerita adalah adakah korang tahu laptop korang ni berjantina lelaki ataupun perempuan?? Jangan korang tak tahu, laptop pun ada jantina yer. Nak tahu ke macamana nak tahu cara untuk mengetahui jantina laptop korang??lelaki ke perempuan?? hehehe =)



credit kepada en.google




Senang je caranya. Untuk mengetahui jantina laptop korang, sila ikut step-step di bawah..



1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"



2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). Save as = love u.vbs



3. Close notepad apabila habis save. Then double click file tadi (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."


Cuba korang dengar betul-betul suara "i love u" tu. Keluar suara lelaki ke suara perempuan? Kalau dengar suara lelaki maknanya laptop korang tu jantan la dan begitu la sebaliknya..hehe

Aku dah buat dan tetiba keluar suara lelaki cakap i love u kat aku..haha Aku bukan gay ok..keke Ada kawan dah buat dan keluar suara perempuan, ikut nasib la yer. JAangan tanya aku jantina tu boleh diubah ker?? =P

Kalau dah buat tak boleh edit. Kene padam dulu dan buat semula. Ayat "i love u" tu korang boleh tukar ikut suka hati korang la nak tukar ayat apa. Laptop ini kompen boleh sebut punya dengan slangnya..=)


Semoga korang terhibur ok. Bende ni boleh buat orang gelak dan rasa terhibur. Aku harap korang terhibur la yer. Takkan nak taw laptop sendiri jer, cuba tanya laptop kengkawan yang lain. Apa jantina laptop dieorang?? hehe =P







diplagiat di sini





p/s:Jadi, apa jantina laptop/komputer korang??share la sikit..keke =D

29 Responses so far.

  1. yeay... da try..
    lappy aku kuar suare chumey...

    ^__^

  2. Atokpantera says:

    lawak la bnde ney haha

  3. tia says:

    alaa! xbest r!
    npe pmpnn!
    nak laki!
    cis cis!

  4. aku nyer bunyi sore maknyah.. macam mane?? huhu

  5. APi says:

    menarik..
    tapi apsal lappy aqu jantan..
    ces..

  6. ijai says:

    aku nye jantan....duda kot...hahahaha

  7. Miya Omar says:

    alaa, miya punya perempuan lah. HAHA (:

  8. f_ara_aina989 says:

    saya punya perempuan..=)

  9. Nabiel says:

    apsal ek?
    yg laki pnye akan kuar sore laki..
    yg pmpn pnye lptop..akn sore pmpn yg kua?hehehe..
    aaaaaaaaaaaaaaa

  10. Yatie_pink says:

    haha. terbaik. 2,3 kali kne dengar nak pastikan laki ke pmpan. lepas selidik rasenya suare prempuan. so, ade mana2 laptop boy x, nak beranak kan ni. haha

  11. Hafizihakem says:

    klu x silap. bg owg yg pki xp mmg laptop die jantan nama 'sam'. klu org yg pki w7 or vista lak laptop die gurl nama 'anna'.. nk check nama blh cari kat control panel ada..

  12. belalang says:

    belalang punya die x ckp i lov u.. die ckp...
    "good morning.. ur license does not valid for this computer"...
    boleh???

    siap tau morning plak tu :P

  13. Syima Syaz says:

    lappy saya pompuan...
    dengan ini name dia jadi 'syiba'...hehehe

  14. cimot says:

    alorhhhhh..atok tua nyer sore yg kuar...huhuhu

  15. Shakila_amer says:

    xrugi aku beli laptop ni lelaki rupenyer...
    ngancam sore hua3

  16. mr.seven says:

    hello bro nak tumpang tanye skit r
    sy ader masalah btul2 sirius dgn laptop sy.
    so sy ingt nak mntak bantuan dri brolah.;.
    add sy kt ym ok. seven_7_sword
    tlg yer bro masalah sy nie btul2 kritikal. tlg sgt2

  17. .copie says:

    haha..
    shakila gatei..
    i pnya laptop gurl.
    huhu

  18. bizchiyo says:

    Salam....jemput tukar link dengan sya di http://rahsiawindows.blogspot.com

  19. ZE says:

    hehe..nak berkenalan tu..=P

  20. ZE says:

    mengodanya laptop u..hehe

  21. ZE says:

    apa yang kritikalnya??

  22. ZE says:

    shakila memang..hehe

  23. apis says:

    x jd pape....error...sob

  24. hahaa.. memang betol2 kew nih?

  25. ZE says:

    cuba la buat..=)

  26. ahahaha...laki r..kuar sore jantan~mtg sunggoh kom sya nih..hihi

  27. Tanpa Nama says:

    kuar suare pompuan..tapi mcm sore pmpn tiruan pun ade gak..hehe

  28. a i m z says:

    laptop aku jantan wehh.
    haha
    nak copy!

  29. ta jadi la :( mcm mna ek ? help me please :'(

Share