Salam kepada semua,



Disebabkan terlalu bosan duduk di rumah, member aku ZA ajak main bowling di Jaya Jusco Ipoh. Kiteorang gerak dalam kul2.30 lepas solat zohor. Sampai je tempat letak kereta bahagian atas, memang penuh.





Dekat tempat bowling pun penuh juga dengan orang ramai yang mengisi masa lapang mereka dengan bermain bowling.





Ini kali pertama aku bermain bowling pada bulan puasa. Entah larat atau tak nak baling bola bowling tuh..hehe



keputusan keseluruhan(aku sahaja)

game 1 - 124
game 2 - 119
game 3 - 174
game 4 - 109 (pada balingan ke 9, sistem tergendala dan ter'reset' semula jadi 0)
game 5 - 116
game 6 - 156
game 7 - 142

Kiteorang bayar untuk main 4 game jer. RM7 untuk 2 game dan tambah 2 game RM5. Masa game ke-4, sistem tetiba reset balik. Ingat reset 1 game jer. Tapi tetiba sistem tu tambah jadi 3 game. Larat tak larat pun, masih ada tenaga lagi untuk baling bola bowling. Boleh dikatakan ini kali pertama aku main straight 7 game. Lenguh tu memang lenguh la kan.

Gambar di bawah ni untuk mereka yang tak ada adab. Dah taw pakai, pandai-pandai la simpan. Main tinggal je kat situ. Nasib baik bulan puasa, mampu menahan diri dari marah. Menggangu sedikit ke'fokus'an aku nak baling..haish





Habis kotor tangan aku. Main bowling kat sini memang kotor tangan sebab mungkin laluan bola bowling dieorang letak minyak supaya ia berjalan dengan lancar. Kotor pun tak berapa kotor pun, basuh dengan air pun dah boleh hilang dah.



Bagus jugak main bowling ni sebab aku dah target nak tidur tengah hari tadi. Bila dah tidur tengah hari, mesti lebur sampai ke petang. Papepon, game tadi memang best walaupun 2 orang jer. Member lain semua balik umah. Mentang-mentang la umah semua dekat-dekat.cis!










p/s:hari ini sangat tenang dan rileks <---(malas nak buat assignment)..=P

44 Responses so far.

  1. Yashapinky says:

    rindunyer nak main bowling..hehe

  2. drunbella khoo says:

    bowling jusco epoh?
    org epoh ke?
    dah lama xp main kat sana.
    dulu masa studi kat poli, rajin jugak p main kat situ.
    hihihihi.
    :p

  3. ZE says:

    saya orang selangor tapi belajar di Ipoh..=)

  4. ZE says:

    senang jer..baling jer bola bowling tu..bergerak la dia ke depan..=)

  5. ZE says:

    jom main bowling..=)

  6. Illyani_ismail says:

    huhu.... best2... gian nak main bowl nih... =)

  7. Lassiegewdix says:

    tak rety maen bowling aw ! HAHA

  8. Bidadarihijau says:

    BH fail main bowling....xyah susah3 nk baling bola kat lane die...kene baling kt longkang siap2...ahahahahha

  9. hans duta tomato says:

    mak aih
    bestnya
    lama aku xmain bowling

    P/S : Header Baru H.P.B Blog. Thanks Blogger Dark Half!

  10. ZE says:

    jom main bowl..=)

  11. ZE says:

    cuma balik bola tu ke depan jer..longkang memang disediakan..=)

  12. ZE says:

    ok la tu..longkang tu memang disediakan..=)

  13. ZE says:

    jom main bowling..=)

  14. Edda_jess says:

    jusco ipoh?? waaaahhh.. boleh le join nnti.. heeeeeee

  15. ZE says:

    set je la..=)

  16. ZE says:

    duk ipoh ker?=)

  17. fatin hanani says:

    ala men bowling la best..cepat kit rasa waktu belajn hehehe :P

  18. Kuyamie says:

    wohhh,tinggi nya score.kalau kuyam 79 je plg tinggi
    ahahaha..loser gila.ehehe

  19. uglypooh says:

    amboi...sempat lg main bowling. hehe...slamat berbuka :-)

  20. ZE says:

    ok la dari buat keje tak berfaedah kan..=)

  21. ZE says:

    pelan-pelan kayuh..=)

  22. ZE says:

    memang best..sukan yang kurang penat badan tapi lenguh di tangan..=)

  23. dark_half says:

    7 game stret tu...haha..tahniah sbb masih maintain gagah. tp x rasa penat sgt kot sbb buat benda yg kita enjoy
    aku da lama x main bowling

  24. nak ikut! tapi tak nak g jusco. parade lagi syiokk!

  25. pakai lane bebudak. konfem tak masuk longkang.. ahaha...

  26. ZE says:

    tak kesah la, mana-mana pun boleh..=)

  27. ZE says:

    penat tangan jer, bukan seluruh badan..ni namanya bersukan(kerana keluar peluh)..=)

  28. Diraja22 says:

    aksi longkang xde ke..

  29. .copie says:

    jeles ar tu umah jauh
    huhuhu..

  30. ZE says:

    memang jeles..hehe

  31. ZE says:

    aksi longkang?apakah?

  32. Fara_qioot says:

    nnty ajak saia men bowling ekkk..
    saia mmg suke men bowling !
    hehehehe :))

  33. abang macho says:

    jj ipoh, aku merindukan mu :(

  34. ZE says:

    rindu? ada buah hati ke kat sana? =P

  35. Qyme Fuz says:

    owh, orang selangor.
    baru nak panggil YOB tadi.

  36. Nadia says:

    salam ..
    memang asal org ipoh ke ni?
    kire sekampung la kite ek?!
    hehe..
    btw, thanx 4 reading my blog ..
    & nice 2 meet u .. =)

  37. ZE says:

    saya bukan orang ipoh..saya asal selangor tapi belajar di ipoh..=)

  38. Shakila_amer says:

    hahaha explain kt aki nih die bkn tawu yob 2 ape hahaha

  39. Shakila_amer says:

    top score my prenz..

Share