Salam kepada semua,


Pasukan Spain/Sepanyol menang dan juara Piala Dunia 2010. Seperti yang dah tahu atau ada yang tak tahu ker, perlawanan antara pasukan Spain/Sepanyol menentang pasukan Netherland/Belanda berkesudahan 1-0. Spain/Sepanyol menang juga apabila perlawanan masa tambahan kedua hampir tamat. Jika tiada gol maka gol akan bergantung kepada sepakan penalti.

Perlawanan pagi tadi meyaksikan sebanyak 14 kali kad merah dikeluarkan dan 1 kad merah. Disebabkan kedua-dua pasukan terlalu terdesak ingin membuat jaringan, ada juga yang terdesak untuk melakukan kekasaran untuk mempertahankan gawang gol dari dibolosi.Setelah bertahan ke minit 90, perlawanan menyaksikan masih lagi tiada jaringan gol. Perlawanan diteruskan dengan masa tambahan. Pada minit ke 109, John Heltinga telah dikenakan kad merah. Dengan itu, Spain ada peluang terbaik kerana Belanda hanya bermain 10 orang.

Akhirnya pasukan Andre Aniesta berjaya membuka kebuntuan dengan berjaya membuat jaringan pada minit ke 116. Akhirnya Piala Dunia telah tamat. Sekarang kene tunggu 4 tahun lagi untuk Piala Duni..=)Semalam aku tengok bola dekat Restoran Ehsan dengan kumpulan tugasan. Serius, memang kecoh giler. Bising tu jangan cerita la.
p/s: nasib baik aku tak terlepas kelas pukul 9..member aku yang masuk lambat semua kene pakai helmet terbalik dalam kuliah..kekeke

7 Responses so far.

 1. niseca says:

  memang da agak pun spain menang.
  erk, 14 kad merah ke kad kuning? ngeeeee ~

 2. Velasrizal says:

  mmg spain layak menang tp aku xpuas hati dgn reff..

  Kenali Sifat Aneh Wanita

 3. Nabiel says:

  walpn dgn 1 gol saje!
  tp aku still berpuas ati ngan game smlm~
  cume tlalu byk nau kad yg kua~huhu

 4. zackentry says:

  aku tak puas hati sebab gol sikit jer..adess

 5. zackentry says:

  eciz bdk nakal..
  14 kad kuning yer..=)
  rasanyer 13 kot..=P

 6. sugar2 kapas strawberry says:

  aha.ad sape2 penyokong netherlands nk buat bbq sotong x?

 7. niseca says:

  elehhhhhh ze tua nakal yang letak ni.


  Perlawanan pagi tadi meyaksikan sebanyak 14 kali kad merah dikeluarkan dan 1 kad merah.


  14 kad merah ke kuning? LALALALA

Share