Salam semua,


Berdasarkan tajuk entry diatas, sepupuku yang belajar di Universiti Nottingham accident di jalan Broga..


Berita ini diketahui pada petang khamis iaitu ak baru pulang dari Ipoh menaiki KTM dan berhenti di KTM Kajang..sepupu accident semalam (rabu)..


Berikut gambar kereta yang telah diambil di tempat kemalangan..
















Kereta ini dinaiki 2 orang..pemandu adalah sepupuku dan sorang lagi pelajar yang berasal dari Brunei..punca kejadian belum dikenalpasti..


Seperti yang boleh dilihat, tempat duduk pemandu telah menjadi sangat kecil..keadaan sepupuku sekarang amat parah dan telah ditempatkan di wad ICU Hospital Kajang..
Setelah discan di Hospital Serdang, terlalu sukar untuk digambarkan keadaan yang dihadapinya..

Maklumat dari scan tersebut:
Tulang pelvis iaitu pada bahagian punggung terdapat banyak patah dan retak..terlalu banyak patah dan terpaksa memasang besi disekeliling sekitar pinggangnya untuk mengekalkan bentuk supaya tulang tersebut tidak terlalu renggang..dikatakan punggungnya pecah 4..turut yang terjejas 4 tulang rusuknya patah..yang paling dirisaukan tengkorak kepalanya juga retak..susah aku nak gambarkan disini..


Dia sekarang boleh dilawat..dari jauh dah boleh nampak kawasan pinggang nye agak tinggi(besi yang mencucuk badannya) yang ditutup dengan kain..walaupun aku tak kene, tapi bila dia yang gerak aku pulak yang rasa sakit..entah la..sekarang dia agak tidak sedar(mamai) dan trauma..ini kerana dia pernak terbangun dan meracau-racau..dia juga cuba membuka apa yang melekat di badannya termasuk air yang cucuk di tangan, dan besi tersebut..






Doakan dia selamat..















p/s:kepada kawan-kawan sekalian..sila berhati-hati dijalan raya..pandu cermat, jiwa selamat..ingat orang yang masih sayang pada kita..beringat sebelum terlambat..wasalam

16 Responses so far.

  1. kacang says:

    semoga sepupu awak selamat.
    aminnn.
    saya pun terasa sakit bila baca entry nie

  2. semoga cepat semboh sepupu awk......

    teruk jugak excident

  3. faa says:

    saye doa kn die selamat..saye pon rase saket jugak bace ni..adehh..kesian die

  4. miss labi says:

    ZE pun bertabah la ye..doa2kan yg terbaik je untuk sepupu..

  5. zairie says:

    mak ai.. teruk nya... hmm.. harap moga cepat sembuh hendaknya..

  6. sweetsal says:

    harap sepupu kamu cepat sembuh..accident tu berlaku xjauh dr rumah saya...

  7. seriau nye aku tgk gmbar kete
    aku leh bygkn mcm ne keadaan sepupu ko tu

    aku harap dia akan sembuh
    insyaAllah
    byk kn doa pada Allah

    serius rs sakit jugak bila baca

  8. Sofia says:

    hopefully ur cousin cepat2 sembuh!

    its really hard n touchy to hear about accident!

  9. ~ ReD ~ says:

    errr...agak tak boleh la saya ni kalau bab eksiden n...adeii..

    dh la baru je eksiden aritu...

    latest entry : Aku Sedar Siapa Diri Aku. Tak Perlu Kau Ingatkan Tentang Itu

  10. Lin O says:

    ya ampun!
    itu sgt teruk mister zaki. T.T

    moga2 ur cousin sembuh from this nightmare. :(

  11. SuRayA^i. says:

    smoge die sempat sembuh..
    ngilu bile try byg ade besi dkt punggung die tu -.-"

  12. astaghfirullah.
    berat dugaan dia terima ea..
    semoga dia sembuh seperti sedia kala.

  13. Apa2pun kita doakan sepupu zack selamat k

  14. [z@ck] says:

    ya allah..takutnya..
    moga dia cepat sembuh.
    amin

  15. helena's says:

    ya Allah kesiannya..sedih saya..

    semoge belaiu sembuh macam biase..

Share