Salam semua,


Kali ni aku nak bercerita tentang template baru aku ni. Ambil masa dalam dua hari gak la nak dapatkan template yang sesuai. Sebenarnya aku agak tak puashati dengan template lama, sebab terlalu ramai lak yang menggunakan layout yang sama..dah la sama, dah macam kembar sepesen jer stail blog..kalau sorang dua tu boleh terima tapi ramai lak yang sama..sebab utama aku tukar sebab daripada kaji selidik yang dibuat, blog memang slow untuk loading..so, aku memang kene tukar la..






Buat masa ni aku puas hati dengan kelajuan blog dengan size layout yang aku guna ni. Tapi nak tahu gak laju ke tak korang upload blog aku ni. Harap korang jawab soalselidik aku kat sidebar ataupon beri komen.

Mungkin korang dah pernah check kelajuan blog korang sebelum ni. Tak nak ke check blog korang sekarang??hehe

Blog yang sesuai ialah bawah 100kb bukan 100mb..hehe..kalo lebih berkemungkinan blog lamnat untuk loading. Kalau dah agak berat tuh, marilah sama-sama mengurangkan widget2 yang ada..hehe..

































Your domain(s): Enter each address on a new line (Maximum 10)




(eg. zack-hacker.blogspot.com)








Powered by iWEBTOOL








p/s:aku agak suka template blog aku yang sekarang ni..korang suka tak??hehe

26 Responses so far.

  1. blog yg sesuai bwah 100kb kan, bukan 100mb..besarnya 100mb tu..hehe

  2. wah, 15s je?? hebat..!

  3. mummynana says:

    ok nih..... :)
    mummy pon tgh cari2 theme sesuai ngan wordpress.. kbykan lousy... susah nk edit.... :P

  4. Yeyen says:

    100mb? err. 100kb kot.

    hee. er, btw, hai.

  5. much better zack. tp bila scroll down tu tersangkut sangkut juga lah :) but better dr b4 =)

  6. cikTi says:

    elokla ringan2..

    nak intai pon senang,,

  7. 100kb yer kawan2 bukan 100mb..salah tulis td..dah betulkan..terima kasih kerana menegur..XD

  8. Nabiel says:

    wahhh~
    wajah bru ka bro?hehehe~
    aku pnye o.14 sec~lalalala

  9. miss labi says:

    haaa...aritu sebenarnya dah nak drop komen suh tukar layout..masa ko pakai layout lama tu kan, bape kali je akak buka blog ko dik..lambat gila nak loading..tp sebab ko sibuk exam kan, xsampai hati lak nak cakap..kang ko asek pikir nak tukar layout je lak..hehe

  10. heart~ says:

    yg nana 0.27 sec...hehehehe

  11. syAzAnA says:

    saya o.o9 seconds. oke ke?

  12. agagaga.....abeh..mcm2 woo nak letak kat belog..kalo pakai streamyx sedap la sket~

  13. zackentry says:

    tak mampu nak pakai streamix lagi..

  14. zackentry says:

    laju dah ok tapi berat blog berapa?

  15. zackentry says:

    berat blog tak amik taw ker?

  16. zackentry says:

    sampai hati tak bagitaw..huhu

  17. zackentry says:

    baru tak baru la..=)

  18. zackentry says:

    nak intai apa tu? =P

  19. zackentry says:

    terima kasih nurul..=)

  20. zackentry says:

    thankz sebab bagitaw..=)

  21. zackentry says:

    pelan-pelan kayuh..=)

  22. wan nelly says:

    yes yes senang la nk timbang blog pasnie
    HAHAHH
    kalao berat sket kena diet la ek:P

  23. Yutaka Mushimura says:

    beat belog = 105.99 kb, time loading = 2.95 sec, average - 0.03 sec /kb

    so..ape pandangan bro???

  24. ha...bagi cadangan kat mana nak dapatkan template blog yang ringan macam kamu ni..

    Post yang berkaitan:
    Template Ringan untuk Blog

  25. zmah says:

    Akak tumpang timbang berat...

  26. zmah says:

    1399...hari ini semua nombao akak ganjil je! tak pa...janji line clear!

Share