Salam kepada semua,


Perlawanan malam ini dikatakan ibarat menonton final Piala Dunia. Pada pukul 10 malam ini akan berlangsung pasukan Brazil akan bertemu dengan pasukan Portugal. Walaupun Brazil dan Portugal telah pun layak ke peringkat seterusnya, perlawanan ini akan menjadi tumpuan. Jika pasukan Ivory Coast menang sekalipun dan untuk mereka layak ke peringkat seterusnya, Ivory Coast perlu membenam pasukan Korea Selatan 8-0 baru la mereka boleh memintas Portugal. Mampu ker?? Sebab jika Ivory Coast menang, mereka akan berkongsi mata dengan Portugal. Tetapi, Ivory Cost ketinggalan dari segi gol bolos.




Perlawanan malam ini akan menyaksikan pasukan Brazil akan bermain tanpa bintang kacak mereka iaitu Kaka. Kaka yang telah dikenakan kad merah ketika Brazil menang 3-1 ke atas Ivory Coast. Pada perlawanan tersebut, Kaka dikenakan kad kuning pada minit ke 85 dan hanya 3 minit selepas itu kad merah dilayangkan kepada Kaka.


Bintang pasukan Portugal iaitu Cristiano Ronaldo yang beraksi hebat pada perlawanan menentang Korea Utara dengan kemenangan membanggakan iaitu 7-0. Mampukah Portugal mengambil peluang yang ada dengan ketiadaan Kaka??





Pasukan manakah yang akan menang??  =)











p/s:aku target perlawanan seri jer..tak 0-0, 1-1 atau 2-2..hehe..itu saja, sekian..

10 Responses so far.

  1. patut ah..kaka tiada..takpe,hati tetap kat brasil.tak kira!

  2. Fyza says:

    bang oi.
    thx ek sbb cument tat Coret-Coret
    http://gladys-hazel.blogspot.com/
    jasamu dihargai :)

  3. Chile yang akan menang! eheh,lari tajuk eh? hehe :)

  4. Lindonut says:

    pndai teka nmpk mister zaki! xpp

    haha!

  5. Sesumpah says:

    penat aku tunggu xde sape goal haha


    cr menten hensem!

  6. nasib le tak minat bola..

  7. amira says:

    jom singgah2 kedai saye:)

  8. messi...
    messi...
    n messi!
    messi lg!!...

    he3,,

    sudi2 la folow blog sy ae..
    tq!...


    http://owlkieranaa.blogspot.com/

  9. SyimaSyaz says:

    CR menten hensem sbb asyik pandang screen je mata nya.nak sepak bola pun posing maut pastu mata tak habis2 kat screen tv!

Share