Salam kepada semua pembaca..


Terdetik hati ini nak join Project Alpha..hehe


Bersukan baik untuk kesihatan. Dengan bersukan, kita akan menjadi lebih cergas dan minda. Bersukan juga dapat mengurangkan tekanan belajar. Setiap orang mempunyai sukan kegemaran masing-masing. Antara sukan kegemaran aku adalah ;

BOWLING

Bowling

credit dari en. google




Aku selalu main bowling dengan ZA . Aku main bowling pada hari sabtu dengan ahad. Jika ada masa terluang pada Isnin - Jumaat, kami akan main bowling juga. Tadi lepas sembahyang Jumaat, kami pergi main bowling Jaya Jusco, Ipoh..hehe

Bermain bowling memerlukan sedikit kemahiran. Bukan apa, untuk mengelakkan dari asyik masuk longkang..hehe..Tipu la kalau aku kata aku tak pernah baling masuk longkang..Setiap orang ada teknik sendiri bermain bowling. Ada yang baling asyik masuk longkang(aku la tuh)..hehe, ada yang baling bola pusing(kira ada skill macam wakil Malaysia), ada yang baling guna 2 tangan(sepatutnya 3 jari sahaja). Kira, macam-macam skill la..Skill yang aku baling??Aku baling lurus jer. Kalo bernasib baik, strike la. Kalau tak bernasib baik, longkang la jawab nya..hehe

Jaya Jusco, Ipoh

Antara tempat yang pernah aku main bowling ialah di Alamanda(Putrajaya), Metro Point(kajang), The Mines(Serdang), Mid Valley(KL), Pertama Kompleks(KL), Green Mall(Ipoh) dan Jaya Jusco(Ipoh). Banyak jugak tempat yang pernah aku main, aku baru perasan bila taip entry ni..hehe

Aku tak la main seprofessional macam wakil Malaysia, tapi mampu la lebih seratus setiap set yang aku main..hehe Bermain bowling ni best, tak tension sangat. Bila main bola, tangan aku mesti kotor. Selalu aku main bowling 3set @ 4set. Baru puas hati. Main sampai ibu jari sakit. Ni pun tengah sakit lagi. Tapi, bila main bowling badan pun berpeluh. Elok-elok datang wangi, balik bau masam lak..hehe



Antara pilihan "solek" yang aku guna ialah barangan ciptaan Adidas. Kenapa Adidas? Sebab dia best!hehe..Barangan Adidas ni berkualiti, dan dijamin pilihan terbaik dari ladang punya. Kalau siapa yang badan berbau tu, sekali pakai mesti wangi..hehe..Tak rugi guna. Bila dah guna, mesti nak guna sampai bila-bila..=)

Jadi, pilihlah barangan Adidas, lupakan yang lain..XD






Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.

6 Responses so far.

  1. ish....teringat game bowling yang x siap.T_T

  2. mesti raja bowling neyh.. hehe

  3. wah....
    juara bowling la u ni kn ZE....
    nk join gak la...

  4. ze, nt bleh men bowling sesame kan?hehe

  5. ZE, thanks coz sudi jadi my 400th follower..ada entri penghargaan untuk anda kat blog saya :)

  6. zairie says:

    bila nak lawan lg nie???

Share