Sungguh frust dan tension kerana Geng Blogger (GB) telah diserang lagi...














Sungguh panas hati kerana tempat singgahan pertama aku jika aku bukak internet ialah GB..








Dah kalo GB dah tak boleh bukak?aku nak lepak mana lagi..adeih











Bukan aku sahaja yang geram, ahli-ahli GB juga mesti berpendapat sama dengan aku juga..








Kepada ahli-ahli Geng Blogger yang setia, username itu bukan bermaksud blog kamu semua telah di"blok" oleh GB..jangan salah faham ok..








Semua ni disebabkan mereka yang ingin popular di GB dengan menggunakan taktik kotor, cara yang salah kerana ingin menaikkan trafik dengan cara yang singkat...





ini contoh apa yang mereka buat...




1.untuk jadikan entry mereka popular di GB, mereka menggunakan taktik kotor untuk jadikan entry mereka popular di GB..baru ping 2-3 jam, entry mereka telah diview beratus-ratus orang sedangkan yang sedang online tidak sampai beratus..


2.untuk menjadikan blog mereka dapat trafik yang tinggi dengan mudah, mereka telah membina lebih 10 blog dan ping kesemua blog dengan entry yang sama..entry hanya ada iklan sahaja..saja nak buat orang klik kat iklan dia..ni jenis yang di"blog" oleh kong..ini sebab nak kaya cepat dengan mengiklankan menggunakan 10 blog




ini yang aku tahu sahaja, tapi mungkin ada banyak lagi..kong lebih mengetahui..


Mereka lah puncanya..





Mereka ini memang tak guna...

















Untuk pengetahuan semua, Geng Blogger sedang dalam pengubahsuaian..berkemungkinan GB akan bertukar ke server lain..entah la..apapun harap kong (admin GB) dapat selesaikan masalah yang sedang dihadapai oleh website GB..






Dengan down nya GB sekarang ni, berkemungkinan ada pihak yang cuba meniru GB..walaupun begitu, aku tetap akan menyokong GB..=)









sila rujuk sini BEN ASHAARI dan ARIFF SHAH















Sokong lah Geng Blogger yang telah banyak berjasa dan menaikkan nama blog-blog tempatan..tanpa GB, blog aku ini mungkin tidak mencapai tahap yang sekarang ni..














sekian...


























p/s:kenapa lah GB??bukan website lain??adesss....

25 Responses so far.

  1. Eryati says:

    huhu,,,jahatnya orang itu...kijam(kejam)..keji...sewel...

    penting diri sendiriK!!!!

  2. ~ yus ~ says:

    zack.. marah benau nampak.. sampai guna font besor2 gitu..

    tp.. memang MARAH ni! grrrr~

    ape la dorang ni.. men cara kotor lak nak fofuler. isk!

  3. dieorang memang jahat..nak popular pon agak2 la sampai buat server GB down..adesss

  4. Aiza says:

    sabar2.. sakit mata baca font besauuu neh.. klau nak ikutkan aiza pun marah taooo.. hoh =(

  5. cis..camane ni..tak syok ah gb xde~

  6. aku sokong GB forever..haha

  7. MyaFiza says:

    itulah pasal...bosan weyhh tak leh bukak GB..

  8. huhu..tension tol.kalu iye pown nak kaya cepat jgn la buat macam tuh.

    Selfish betullah..whuaaa.,rindu kat GB.huhu

  9. i just joined the GB.. then jd camneyh plak.. uhuk.

  10. Oo..patut ler gengblogger tak boleh login.

    Apa motif letak entry pastu dapat review beratus-ratus padahal hanya beberapa orang sahaja yang online di GB, kenapa tidak buat di websitenya, bukankah ada teknik untuk mengelakkan dari pihak adsense tahu bahawa trafik itu bukan asli ~ Pelik tetapi benar (-_-)'

  11. Cik Syima says:

    ish selfish btl...

  12. manusia dgn hasad nyer..
    cb.. =.="

  13. hanis says:

    Terjumpa profil2 orang tu secara tak sengaja kat GB masa terjah budak2 baru.. Banyak pulak tu buat sekaligus.. Gila ke apa? Nis buat 4 je fb pun kena buka sepanjang hari.. masa nis terjah tu ada paling kurang 8 profil dengan nama hampir sama. Hampeh je..

  14. sape nis?nape aii xtau nih?adehh..menci2...

  15. farrah says:

    patot lah ta boleh bukak gb. ingatkan kenapa. haih.

  16. zaiMi says:

    orang jahat memang ramai kat dunia ni. dia tak dapat apa yang dia nak terus dia rosakkan. kononnya 'kalau aku tak dapat biar orang lain pun tak dapat'. memang melampau.

  17. mimi says:

    huhu~
    sedey nyer.. baru nak semangat berblogging da jadi cani. sshla nak blogwalking. T.T

  18. MiSyA=GT says:

    pak gad GB punye entry kali ni berbaur emosi

    sabo3

  19. Nasib dah ok sekarang..gile betol org yg hari busuk tu

  20. lor...ptt jd cm2...mule2 xfhm gak npe..hihihi

  21. daOnLyOnE says:

    zack..owh ptotla bler sy bkak GB....dh xde yg tulis daftar n ping blog 2 sume...sy msih konpius nih,,,aishh....

  22. nabila MN says:

    aku baru masuk GB ni. tatau pape bila GB kena attack. GB mmg bes, and syg kalau ta support GB. :))

  23. tu laa tak puas hati betoi aku dengan makhluk pendengki ni.. awat laa depa ni, tamak sungguh.. apa pun sama2 kita sokong Gb k.. hehe.. peace yo bro...

Share