Kenapa Kubur Islam Disemadikan Sekali Dengan Kubur Orang Islam?











Seorg ustaz dari Malaysia telah berkunjung ke Indonesia (sumatra) di atas jemputan salah seorg penduduk kampung di sana utk memberikan ceramah di salah sebuah masjid. Beliau berasa terkejut apabila terlihat kawasan perkuburan di kampung berkenaan. 






Beliau pernah bertanya pada penduduk kampung berkenaan:






"mengapa kubur islam dan kafir di semadikan bersama?"






Jawab penduduk kampung di sana:




"takkan maklaikat tak tau nak bezakan mana islam mana kafir"






































p/s:korg tgok, korg pikir n korg nilai la sndiri..wallahualam.....

19 Responses so far.

  1. e~car182 says:

    erk??
    susala kalo pmikiran dyeowg mcm tu,,

  2. org indon kn..
    ntah la..kdg2 cm terpesong gak

  3. kalau dah otak tu advance sgt pun, susah jugak..

  4. monica says:

    lol..pandai pula meka bina ayat malaikat..=.=

  5. errrr....macam ni pun ade...?
    nice entry ^_^

    at least kite tau bagaimana fahaman umat Islam di tempat lain..agak menyedihkan sebenarnya..

  6. ~ ReD ~ says:

    org indon..macam bengong plak..

  7. hoh? slumber yo yo or dia nyer jawapan..

  8. kakachan says:

    seyes bende ni ade?
    ish3.. speechless

  9. Juz Wan says:

    SHIT>>>>

    igt kt s'pore je cmnie..

    indon pn ade gk..
    pe nk jd dnie..

  10. helena's says:

    what the???

    adoilah...

  11. beLLa says:

    mudahnya jwpn diowg..isk
    bsyukurla kat mlysia xjd cmtu lagi en..

  12. ohhh, blh eh jawap cam tu...huhuuu

  13. penah dapat email ni kat opis...mcm sampah je pangai...sorry la klu ada yg terasa...aku ckp kat org yg bg alasan mcm tu

  14. hai duniaaa.. mcm² hal...

  15. ishk2.apa da.lagi teruk diorang kawin campur2 agama kan.no wonder la kubur lain2 agama boleh letak dalam kawasan yang sama.

  16. hidayah : ntah la..no komen..=)

  17. adehh..dunia akhir zaman.. huhu =)

Share